FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. k.: FK Víťazný február vs. Ratajski Démoni 2:6 (1:3)

Šimon — 23. 04. 2008

• Hrůza, běs! • Pekelné hřiště Hagiboru pohřebištěm nadějí Víťazného februáru • Totální kolaps celého družstva • Zhýčkaný Február si se škvárou poradit nedokázal • Lehko se zapomíná na „hornické“ časy • Má Február v povinné výbavě žehličku na vlasy? • Příští trénink v soláriu? •

Tímto zápasem se oslabený Február vrátil kamsi o osm let dozadu, kdy vyplašení hráči běhali po hřišti naprosto zmateně a teprve po kouscích se pomalu seznamovali s taji hry zvoucí se fotbalem. Snahu a vůli Februáru jistě nelze upřít, ale tentokrát to na daleko lépe hrajícího soupeře nemohlo stačit.

Február k zápasu nastoupil v poněkud okleštěné sestavě – kromě dlouhodobých marodů Šimona, Dědka a Lukyho chyběl i pilíř obrany (vulgo „mistr klička“) Bohouš a v první půli též řízný obránce Jéňa. Na začátku utkání byl tedy jediným pravověrným obráncem v sestavě Pavel. Do zadních řad se k Pavlovi postavili Cajda s Wydlem a reptající Míla.

Prvních dvacet minut zápasu nevypadalo vůbec na žádný potupný debakl. Na hrbolatém a kamenitém hřišti s nevyzpytatelným odskokem balónu byla hra obou týmů poměrně vyrovnaná. Přesto soupeř, jehož hráči byli v průměru o hlavu vyšší, převyšoval Február v jedné důležité činnosti, a tou byla střelba. Za prvních dvacet minut vystřelil za Február pouze Míla – jeho střela se však stěží otřela o rohový praporek. To soupeř se k zakončení dostával daleko častěji, ale gólu mu v Jansičově bráně dopřáno nebylo.

Bohužel v 21. minutě nechali červenožlutí na polovině hřiště dostatek prostoru soupeři, aby mohl klidně rozehrát svou gólovou akci. Balón se po následném Cajdově zaváhání dostal za obranu a hbitý útočník Démonů chytrým bodlem poslal svůj tým do vedení.

Otřesený Február se z inkasovaného gólu nepoučil, hned další akce skončila opět banánem v Jansičově síťovce. Znovu zcela osamocený útočník Démonů napřáhl od postraní čáry a ne příliš jistě zasahující Jansič se mohl jen smutně ohlédnout za další nadílkou.

Plamen naděje hned v zápětí zažehl štírek Baltík, kdy po Robinově přiťuknutí prostřelil vyběhnuvšího gólmana soupeře, ale poslední slovo prvního poločasu měli opět Démoni. Pavel zbytečně ztratil balón u rohového praporku, hráč Démonů se probil až do vápna a jeho prudká přihrávka za Wydleho přispění skončila potřetí za Jansičovými zády.

Ve druhém poločase se sice Február snažil ze všech sil, ale toho dne mu škvára Hagiboru štěstí nepřinesla. Chvilku po začátku druhé půle se po autovém vhazování prosadil soupeř počtvrté a o vítězi utkání bylo v té chvíli jasno.

Je třeba říci, že po čtvrté ráně z milosti se Február konečně probral a zhruba deset minut hrál konečně fotbal, který ho poslední dobou šlechtil. V obraně v té chvíli již operoval opozdilec Jéňa a kanonýr Míla se tak mohl soustředit na své ofensivní přednosti. Chytrými narážečkami a zejména nabíháním po křídlech se kolchozníci propracovali k několika šancím, ale ani Cajda, Wydle a několikrát Míla nedokázali prostřelit dobře chytajícího gólmana Démonů. Konečně se v 52. minutě po Wydleho autu prosadil přesnou střelou, žel naděje rolnického družstva alespoň na remízu uhasla hned v zápětí.

Po závaru před Jansičovou brankou nastřelil soupeř Jendovi ruku a ne příliš rozhodný rozhodčí se nechal ukecat k penaltě. K té se postavil gólman Démonů, a přestože se mu střela příliš nepovedla, poslal svůj tým do vedení 5:2.

V tu chvíli již Február rezignoval na jakoukoliv hru. Nechal si vstřelit ještě jeden gól a od dalších branek ho zachránil blížící se konec utkání, které milosrdný rozhodčí raději zkrátil o tři minuty.

Kromě deseti minut ve druhé půli hrál v tomto utkání Február nedůstojně svého jména a po zásluze odcházel ze hřiště vypráskán šesti gólovými ranami. Doufejme, že v příštím utkání si vzpomene na svou zodpovědnou a aktivní hru, a průchod podobných hrůz již nedopustí.

21. 4. Hagibor

Sestava: Jansič – Cajda, Wydle, Pavel, Jéňa – Míla, Baltík, Robin, Jenda

Góly: 22. min. Baltík (Robin), 52. Míla (Wydle); (soupeř skóroval ve 20., 21., 29., 38., 53. (pentle) a 55. min.)