FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. k. FK Víťazný Február vs. Rum Zahořany 2:8 (1:3)

Šimon — 12. 10. 2016

Ve čtvrtém kole byl soupeřem Februáru poslední celek aktuální tabulky, zdánlivě jednoduchý soupeř však červenožlutým udělil fotbalovou lekci a družstevníci po nemastné neslané hře odcházeli zkropeni studeným deštěm s osmigólovou nadílkou. Ten den se nevydařil nikomu. Začalo to už tradičními problémy se sestavou, která se doslova lepila na poslední chvíli. I když je výsledek pro Február přeci jen krutý, tak je třeba říci, že v samotném zápase to tentokrát nikomu nešlo a každý si nese díl viny na rekordní porážce.

Úvod zápasu přitom vypadal vyrovnaně, hrálo se opatrně bez vyložených šancí, ale po úvodním oťukávání přišly individuální chyby na straně červenožlutých a rázem to bylo 0:3. Nejprve nepohlídal naběhnuvšího si hráče Šimon a Zahořany po chytré přihrávce doklepávali do prázdné branky. Poté byli hráči Februáru nedůrazní na hranici vlastního vápna, soupeř se s ničím nemazlil a de facto dotlačil balón podruhé do branky. Potřetí dal Martin příliš prostoru útočníkovi soupeře, který se dostal ke střele a poměrně z úhlu trefil mezeru mezi Danovýma nohama a bylo vymalováno.

Do konce půle se Február snažil o vyrovnání obrazu hry, dostal se i do zakončení, ale jeho střely byly buď málo razantní (hlavička Šimona) či nepřesné (Wydleho střely z voleje). Nakonec se ujala až Jenckova akce, kdy dokázal vypíchnout balón obránci soupeře a následná tečovaná střela bodlem zapadla k pravé tyči.

Do druhé půle vstoupil Február s odhodláním napadat rozehrávku soupeře, vytvářet si tlak a co nejrychleji skórovat. Většina akcí Februáru šla přes Martina, občas se Február dostal do zakončení, ale nakonec se ujal až Jenckův tečovaný aut, který zkušeně za záda vyběhnuvšího gólmana soupeře uklidil v pádu střílející Mičurin. Za stavu 2:3 Februáru narostla křídla, tlačil se za vyrovnáním, ale šidil tak obranu. Soupeř dokázal zachytávat nepřesné finální přihrávky Februáru a rázem chodil do přečíslení, které dokázal přetavit v branky. Po třech rychlých brejcích, zakončených většinou střelou do poodkryté branky, vedly Zahořany již 6:2 a bylo po zápase.

V závěru se snažil Február alespoň o důstojné dohrání utkání, ale ani vyložené Mičurinovy a Martinovy šance neskončily gólem. Soupeř naopak přidal do rozhozené obrany další, nutno říci, dosti šťastné góly a Február tak potupně prohrál 2:8.

Do dalšího zápasu je třeba se poučit, dávat dříve přihrávku, více se nabízet a po ztrátě balónu se ihned vrátit a o balón bezprostředně zabojovat. Toho večera dělal Február vše obráceně.

6. října 2016 Mikulova

Sestava: Dan – Šimon, Jencek, Wydle, Korkorán – Martin, Mičurin

Góly: 25. Jencek, 35. Mičurin (Jencek)

Soupeř skóroval v 10., 15., 20., 40., 42., 47., 50. a 53. minutě.