FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. AC Tajfun 1:5 (0:2)

Šimon — 21. 04. 2009

robin-small • Prokletí Pražačky neprolomeno • Pět banánů v rolnické síťovce • Kterak Jansič ke čtvrtému gólu přišel • Pražačkové štístko Míla ani napošesté body nepřinesl • Proč si nechtěli kolchozníci přihrávat? • Rozčertěný Jansič lil pivo do kočárků • Ford Focus minibus • Policie se Februáru zalekla • Nejlepší pivo mají u Bansethů • Bohouš badmintonovým virtuosem •

Ve čtvrtém kole se Február utkal se soupeřem, který v prvních třech jarních kolech neztratil ani bod a inkasoval jediný gól. Úvod zápasu vypadal ještě vyrovnaně, ale první gól v síti Telgártu přivál na kopačky kolchozníků nervozitu a až do konce zápasu nebyl Február s to důstojně odpovědět na efektivní hru soupeře.

Bohužel ani početná sestava Februáru nebyla příliš ku pomoci, ba naopak. Naproti tomu soupeř nastoupil do zápasu s jediným střídajícím hráčem, který se však brzo zranil – Tajfun tak téměř celý zápas odehrál bez možnosti střídání.

V úvodu zápasu se do prvních dvou nadějných příležitostí dostali červenožlutí, ale Míla a později Wydle nebyli schopni dopravit balón do zívající branky. Nepřesnou střelou se uvedl rovněž Šimon a slibným pokusem též v útoku nastoupivší Gojko, ale gólman Tajfun za svá záda míč nepustil.

Postupem času začal soupeř přebírat iniciativu a zejména hráč číslo 2 dělal obraně Februáru nemalé starosti. První dva útoky Tajfunu zůstaly ještě bez gólové odezvy, ale první vážnější střela Tajfunu na branku již skončila vedoucím gólem. Na pravé straně se neuvolnil nikdo jiný, než hráč č. 2 a poměrně snadno prostřelil Higuitu v brance.

Od té chvíle Február viditelně znejistil a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Kolem Šimona se jako lehký jarní vánek obtočil nejlepší hráč na hřišti nosící na dresu číslo 2 a vydařenou střelou z halfvoleje si připsal druhý úspěch.

Do konce poločasu se přeci jen kolchozníci trochu vzchopili, ale kromě Kosťovy efektní střely ze vzduchu gólmana Tajfunu nijak vážně neohrozili.

Ve druhém poločase se zdálo, že se partyzáni konečně probrali ze zimního spánku, ale byl to bohužel jen chvilkový pocit. Hráči Februáru si nebyli schopni víc jak dvakrát za sebou přihrát a zbrklost v obraně je stála další gól ve vlastní síti. Zmatky v obraně využil opět hráč číslo dvě a chytrou střelou o tyč dokonal čistý hattrick.

V tu chvíli bylo zřejmě rozhodnuto, ale další pohroma na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve sice po Cajdově rohu zahrozil Vojta střelou do břevna a následnou Kosťovu hlavičku musel rovněž gólman vytěsnit na břevno, ale následující roh byl pro Február znamením marnosti a zmaru. Nepříliš dobře Cajdou rozehraná standartka skončila na kopačce soupeře, jehož hráč si všimnul vyběhnuvšího Jansiče, a gólem přes celé hřiště definitivně rozhodl o vítězi utkání.

Február si nakonec z Pražačky odnesl nepopulárního bůra. Další z rychlých breaků vyřešil útočník Tajfunu rychlou zasekávačkou, nechal bránícího Cajdu odběhnout kamsi na atletickou dráhu a poté v klidu prostřelil osamoceného Jansiče – 0:5.

Poslední slovo v utkání měl nakonec Február. Nejprve se před gólmana dostal osamocený Gojko, ale rychlým vyběhnutím mu gólman znemožnil lepší zakončení. Další akce již byla gólová. Wydle nebezpečně vystřelil z levé strany a na vzdálenější tyči našel klouzajícího Pavla, který míč konečně doklepnul do branky. Druhý gól mohl Február přidat hned vzápětí, ale break tří hráčů na jednoho vyřešil Cajda poněkud opožděnou přihrávkou na Mílu, který trefil již jen pupek připraveného brankáře.

Február si tak z Pražačky odvezl potupnou prohru 1:5 a do příštího kola má rozhodně o čem přemýšlet…

19. 4. 2009 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Pavel, Wydle – Kosťa, Míla, Robin, Gojko

Góly: 58. Pavel (Wydle)

(Soupeř skóroval ve 12., 20., 43., 48. a 54. minutě)