FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. FC Bába 3:2 (1:1)

Šimon — 27. 05. 2015

Počet zraněných hráčů Februáru se nadále zvyšuje, ke zraněnému Cajdovi přibyl Jencek, jehož do hry nepustil zlomený prostředníček na levé noze. Lazaři Šimon s Ondrou k zápasu nakonec nastoupili, ale vzhledem ke svému stavu se do žádných velkých akcí pouštět nemohli.

Ač byla teprve polovina dubna, bylo vedro a dusno k zalknutí, takže oba týmy spíše šetřily pohybem a na tempu utkání to bylo velmi zjevné. Február se sice snažil o kombinační hru, občas se dostal i do šancí, na druhou stranu si v obraně nepočítal příliš mazácky a jen díky nepřesnosti hráčů Báby, Jansičovi a zablokovaným střelám se soupeř nedostal do vedení. Ve druhé polovině poločasu se přeji jen Február více prosazoval, zejména díky Baltíkovi, ale gól stále nepřicházel. V dobrých příležitostech byli také Michal, Šimon a Wydle, ale branka jim byla malá. Nakonec se ujala Baltíkova akce, jeho střelu ještě stačil gólman Báby vyrazit, naštěstí jen k dobíhajícímu Wydlemu, který situaci vyřešil chladnokrevně – 1:0.

Bohužel pár minut na to se rozhádala obrana Februáru, stačila chvilka nepozornosti a osamocený útočník Báby měl na zadní tyči příliš mnoho prostoru na to, aby v klidu vyrovnal. Hned po rozehrávce mohl po Šimonově nabídce skórovat Ondra, ale tváří v tvář gólmanovi nechal vyniknout jeho postřeh.

Úvod druhého poločasu patřil Februáru. Soupeř se stáhl na svoji polovinu a gól visel ve vzduchu. Nakonec se po Ondrově pasu prosadil důrazně Baltík a netrvalo dlouho a rolníci přidali díky Šimonově průniku a přesné střele do šibenice třetí gól.

Místo toho, aby Február svého soupeře dorazil, soustředili se rolníci spíše na bránění výsledku, což pochopitelně byla cesta do pekel. Soupeř pookřál a rázem Február lehce šlapal vodu. Naštěstí se ujala jen jedna jeho střela z uctivé vzdálenosti, ale do konce chybělo ještě devět minut.

Po obdržené brance se přeci jen rolníci trochu zmátožili a kdyby Šimon, Bakltík či Michal byli přesnější v zakončení, nemuseli by se o výsledek obávat do posledního hvizdu. Nakonec zasloužené vítězství 3:2.

15. dubna 2015 Hostivař

Sestava: Jansič – Šimon, Wydle, Ondra, Baltazar – Dědek, Michal

Góly: 24. Wydle (Baltazar), 38. Baltazar (Ondra), 40. Šimon (Wydle)

Soupeř skóroval ve 27. a 51. minutě.