FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. FC Dropa 2:2 (2:0)

Šimon — 06. 05. 2010

hrabakova-small• Remízové prokletí jarní sezóny nadále trvá • Lehce nabyl, lehce pozbyl aneb jak ztratit výhru v posledních dvou minutách • Nejlepší letošní poločas vystřídala ve druhé půli bezradnost • Bohouš zahradníkem? • Bohouš: „Moje osvědčená rozcvička s mulčovací kůrou tentokrát nezabrala.“ • Odpůrce strečinku Cajda se jen tiše usmíval • Dědkova taktika: „Balón musí být pořád ve vzduchu!“ • Cajda hattrick odmítl • Robinova přihrávka přes vlastní vápno ozdobou zápasu • Šimonův odkop neodkop příčinou vyrovnání? • Nejlepší Plzeň mají v Lucerně • Řídí se pražské hospody podle lotyšského času? • Změní konečně Gojko svoji image? •

Deštivý jarní podvečer, Běchovická aréna a natěšený Február na první letošní výhru. Bohužel ani ve čtvrtém kole jarní sezóny nebylo kolchozníkům přáno a po bojácném výkonu ve druhé půli si City Elephantem přivážejí do Prahy jen jediný bod.

Přitom první půle by se dala označit za nejlepší poločas Februáru v letošním roce. A to i přesto, že chyběla řada opor, v čele s Bohoušem, jenž si s lopatou v ruce uhnal poctivého housera, a tak utkání pouze sledoval z přilehlé zahrádky s horkou čokoládou v hrnku.

Červenožlutí vlétli na soupeře s odhodláním a vervou a hned první vážnější akce skončila po Cajdově naběhnutí si na Dědkovu přihrávku prvním gólem. Kanonýr Cajda si takticky počkal, až se mu brankář složí jako štafle a jednoduchou střelou poslal Telgárt do vedení. Kolchozníci pokračovali v napadání soupeře a prvních patnáct minut nepustili Dropu vůbec do zakončení. Další góly měli na kopačkách Baltík s Gojkem, ale na brankáře Dropy tentokrát nevyzráli.

Poté se na jeden z výletů z hloubi pole vydal Šimon, postupně přešel přes tři protihráče a posunul Robinovi ideálně balón proti noze na hranici vápna. Robinovu střelu sice ještě dokázal gólman soupeře vyrazit, bohužel pro něj jen k volnému Cajdovi, pro něhož nebyl problém podruhé usměrnit balón do zívající branky.

Soupeř nevěděl příliš, co hrát, třetí gól visel ve vzduchu, ale ani Šimon, ani Baltík a ani Cajda své šance neproměnili, a tak poločasové skóre zůstalo na nadějných 2:0 ve prospěch Februáru. Začátek druhé půle byl ještě vyrovnaný, ale záhy začal soupeř rolníky přehrávat a kromě několika breaků Februáru to byl on, kdo tvrdil muziku. Důrazná hra a poctivé vracení po ztrátě balónu z první půle byly ty tam a Jansič se v brance musel pořádně ohánět, aby Dropa nesnížila.

Občas se přeci jen Februáru zdařil break do otevřené obrany, ale zbrklost zakončení v podání Baltíka a zejména Cajdy, který se řítil osamocen na brankáře, třetí gól nepřinesla. Poslední desetiminutovka již byla hodně špatná ze strany Telgártu, ale soupeřovy střely naštěstí míjely Higuitovu branku.

Aby potupa byla zřejmě co nejdokonalejší, schovávala si Dropa své gólové údery do posledních dvou minut. V 58. minutě přetlačil útočník Dropy na vápně Šimona, udělal kličku ležícímu Jansičovi doprava a z úhlu velmi šťastně prostřelil zaskakujícího Šimona na brankové čáře – 2:1. Február se po velmi smolném gólu sesypal a stěží odolával tlaku Dropy. Po rohovém kopu se míč dostal k volnému obránci hluboko v poli, který Šimonem tečovanou střelou překvapil Jansiče a dosti snadno vsítil vyrovnávací branku.

Poslední slovo mohl mít nakonec Február. Šimon přes celé hřiště vyvezl balón a v přečíslení tři na dva předložil doprava nabíhajícímu Cajdovi. Bohužel jeho gólová přihrávka na zadní tyč byla sražena, a tak ani napočtvrté Február vítězství nevyválčil.

Pocity po utkání byly ze strany červenožlutých velmi depresivní, přesto pět nejvěrnějších našlo sílu na pozápasovou tiskovku, která se nakonec protáhla až do Lucerna baru.

2. 5. 2010 Běchovice

Sestava: Jansič – Dědek, Šimon, Cajda – Baltík, Gojko, Robin

Góly: 5. min Cajda (Dědek) 1:0, 14. min Cajda (Robin, Šimon)

Soupeř skóroval v 58. a v 59. minutě.