FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. FC Namo 1:0 (0:0)

Šimon — 10. 10. 2011

simon-small• Víťazný Február stále bez ztráty kytičky • Vydřená jednogólová výhra z Běchovic • Šimonova podařená střela udržela družstevníky na špici tabulky • Jansičovo první letošní čisté konto • Prospaný první poločas • Trenér Jirka Caithaml byl málem vykázán na tribunu • Proč Šimon nenahrává Bohoušovi? • Študent Jencek mířil jen do tyče • Jencek: „Na trénink střelby teď není čas!“ • Vítězné tažení Prahou zakončeno v Lucerně • Dáša Havlová tentokrát nepřišla • Nejhezčí holky byly vždycky v magazínu Leo •

Ani ve čtvrtém zápase sezóny nenašel Február přemožitele a celkově tak protáhl svou vítěznou sérii na sedm zápasů v řadě. Rekord osmi výher v řadě drží Február od Jara 2002, kdy zvítězil v prvních osmi kolech, druhá nejdelší série šesti zápasů, která se váže k přelomu Jara a Podzimu 2002, byla dnešním večerem překonána.

Úvodní poločas zápasu s FC Namo se zpočátku jevil jako vyrovnaný, ale postupně si daleko nebezpečnější šance vytvářel soupeř a nutno říci, že poločasové skóre 0:0 bylo z hlediska Februáru dosti šťastným. Február v poli sice dobře kombinoval, ale k vyložené příležitosti se protlačil jen v několika málo případech – dvakrát nebezpečně ze strany střílel Bohouš, Jencek překvapivou střelou orazítkoval pravou tyč branky Nama, Cajda ve vápně smolně promáchnul, Michal z otočky změť těl před sebou nepropálil a Wydleho hlavička po Šimonově autu minula těsně přední tyč. Občas si za obranu šikovně naběhnul Šimon, Bohouš či Cajda, ale branková příležitost z toho nebyla.

Soupeř se naopak do šancí dostával po trestuhodných chybách hráčů Februáru velmi snadno a během prvního poločasu se útočníci FC Namo čtyřikrát ocitli tváří v tvář Jansičovi v brance. Většinou to bylo po zbytečných kličkách (Šimon, Bohouš, Cajda) a jednou též po nepřesné Jansičově rozehrávce. Naštěstí útočníci Nama měli vychýlenou mušku anebo se zalekli vyběhnuvšího Jansiče či nejlepší moment ke střelbě prováhali.

Nepříliš dobře zahraný poločas ze strany Február tak naštěstí skončil 0:0. Poločasová přestávka byla pochopitelně vyplněna cennými radami coache Jirky Caithamla, a tak do druhé půle vstoupil Február jako vyměněný.

Hlavní rada zněla střílet, což si vzal z počátku za své zejména Šimon a po prvním pokusu z halfvoleje, který mířil těsně nad, dvakrát řádně protáhnul soupeřova brankáře. Vzápětí se Šimon v pokutovém území prodral k vysokému balónu, který propadl až k němu, ale jeho koleno poslalo balón z dvou metrů nepochopitelně nad břevno branky soupeře. Teprve pátá Šimonova střela již měla gólový punc. Kousek za půlkou si po autovém vhazování narazil s Cajdou a od postraní čáry překvapil brankáře soupeře razantní střelou, která zapadla přesně za pravou tyč – 1:0.

Február po vstřeleném gólu nepolevoval a jeho chytrá hra na chvíli zatlačila soupeře do těžké defenzivy. Družstevníci se snadno dostávali do zakončení, ale jejich střelám chyběl pověstný klid. Dvakrát se střelecky uvedl Dědek, z boku vyprášil gólmanovu hruď Cajda, těsně vedle střílel znovu Šimon, zkrátka Februáru bylo plné hřiště.

Bohužel druhý pojistný gól se červenožlutým vsítit nepodařilo, naopak k závěru zápasu se přeci jen soupeř zmátožil a obraně Februáru zle zatápěl. Naštěstí byl jeho tlak neefektivní a kromě dvou závarů ve vápně Telgártu si žádnou velkou příležitost nevypracoval. Nejvíce Jansiče nakonec ohrozil hlavičkou Wydle, ale Higuita si i s tímto tvrdým oříškem nakonec hravě poradil…

Február tak nakonec uhájil těsné vítězství 1:0 a potvrdil tak vedoucí postavení v tabulce. Jelikož u Chlebouna již „výjimečně“ žádná nabídka k občerstvení nebyla, přesunul se Február do oblíbené Lucerny, kde se záhy debata po hudebních a sportovních tématech rázem stočila k oblíbené pornografii.

6. 10. 2011 Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Dědek, Cajda, Bohouš – Wydle, Michal, Jencek

Gól: 35. min Šimon (Cajda)