FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. FK Ďáblice 1:3 (0:2)

Šimon — 10. 10. 2013

Ve čtvrtém kole zavítal Február letos podruhé do neoblíbeného Sportovního centra Běchovic. Miniaturní hřiště SC Běchovice kolchozníkům vůbec nesvědčí a všechna předchozí vystoupení skončila po tragických vystoupeních jednoznačnými prohrami. Na tomto kozím plácků to chce absolutní jednoduchost, hrát na jeden až dva doteky, mít zahuštěnou obranu a hlavně neudělat trapné chyby, neboť gólové manko se tady setsakra špatně dohání.

Přestože se Február před zápasem dušoval, že se vyvaruje chyb z předchozích zápasů na tomto kolbišti, nebylo mu to nic platné a opět zcela zbytečně prohrál.

Soupeř z Ďáblic hrál naopak od začátku velmi účelně a jednoduše a každý jeho nákop na vysunutého útočníka zaváněl ohrožením Higuitovy branky. Ďáblice si velmi zkušeně vedli i co se obrany týče – jakmile došlo k přečíslení jejich defenzívy, následoval taktický faul a z výhody sešlo. Nicméně prvních 15 minut bylo téměř vyrovnaných, Ďáblice byly nebezpečnější, ale výraznou převahu neměli. Bohužel Február udělal chybu jako první. Po zbytečné ztrátě balónu na polovině hřiště následoval rychle hozený aut na nehlídaného hráče soupeře. Z druhé strany hřiště přiběhnuvší Šimon nedokázal v krkolomné pozici ukopnout soupeři balón, ten se snadno uvolnil a zpoza vápna nedal přesnou ranou Kudrnáčovi šanci.

Február se naštěstí po gólu nesesypal a hned vzápětí mohl vyrovnat. Krásná kombinační akce, na jejímž konci byl Jencek, skončila jen na tyči branky soupeře a po odrazu od dezorientovaného brankáře Ďáblic balón jen těsně minul odkrytou branku. Dalšími střelami se prezentovali Šimon, Michal a Cajda, ale bezúspěšně. Február se hnal za vyrovnáním, ale přišla druhá příšerná chyba. Při rohu soupeře nikdo nepohlídal zezadu si nabíhajícího obránce Ďáblic a ten další vydařenou střelou poslal soupeře do dvoubrankového vedení.

Druhý poločas nemohl začít hůře, než začal. První útok Ďáblic skončil po špatném přebrání si hráčů třetím gólem v Jansičově síti a zdálo se, že z lavičky Februáru přiletí ručník. Konec zápasu ale odehráli družstevníci se ctí, v nasazení a se snahou s výsledkem ještě něco udělat. Soupeř se spoléhal již jen na nákopy na svého vytaženého útočníka, a tak více ze hry měli červenožlutí. Dvakrát nebezpečně pálil Šimon, ke střele se dostal také Bohouš a z voleje po Šimonově rohu Cajda, ale střely buď těsně míjely branku Ďáblic anebo nechaly vyniknout dobře chytajícího gólmana.

Deset minut před koncem se ujal prudký Šimonův aut, který lehce tečoval Jencek mezi nohy ustrnuvšího brankáře, ale i přes velkou snahu se Február již gólově neprosadil. Červenožlutí tak podruhé letos v SC Běchovice prohráli, tentokrát však proti sobě měli zdatnějšího soupeře a hra Februáru již nebyla tak zaoufalou jako ve druhém kole. Nicméně na tom, že Február neumí hrát na malých hřištích, se pochopitelně nic nemění.

25. září 2013 SC Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Michal, Jencek, Cajda – Ondra, Bohouš, Honza

Góly: 51. Jencek (Šimon)

Soupeř skóroval v 18., 26. a 32. minutě.