FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. FN Motol 2:1 (1:1)

Šimon — 22. 04. 2011

ujfi-small• Február přivezl z Vokovic dva důležité body • Šárecký potok formu z Běchovic neodplavil • Doktoři z Motola sestřeleni ze vzduchu • Bohoušův gólový zápis po 11 měsících • Kosťova vítězná branka ozdobou zápasu • Nedoléčené Dědkovo zranění se opět ozvalo, bude muset opora zadních řad znovu k Petaru Novákovi? • Vítězná cesta vlakem skončila v Bubnech • Na Lucernu tentokrát nedošlo • Když amputace, tak jedině pod kolenem •

Posledně si Február z vokovické Aritmy odvezl ostudnou porážku 2:4, avšak ve čtvrtém jarním kole zabral Telgárt konečně naplno a po zásluze si od břehů Džbánu odvezl první letošní vítězství.

Úvod zápasu však patřil jednoznačně soupeři. Motol se často dostával na dostřel Jansičovy branky a nebýt Jirkových zákroků a dobře postaveným tyčím branky Februáru, mohl soupeř při troše štěstí vést o pár branek již po pár minutách utkání. Naštěstí kolchozníci odolali úvodnímu náporu soupeře a postupně se začali také tlačit do zakončení.

V úvodní velké šanci zápasu se ocitl na zadní tyči číhající Gojko, avšak tentokrát mu jeho hbitost náčelníka Assiniboinů nestačila a balón místo do branky poslal kamsi do dáli k Dívčímu skoku. Vzápětí přišla od motolských rychlá odezva. Po rohovém kopu se na hranici vápna prosadil přes pozdě vysunuvší se obranu Februáru útočník Motolu a přesnou střelou k tyči otevřel účet večerního klání.

Po vstřelené brance se paradoxně zvýšila aktivita červenožlutých, ale vyrovnání bylo stále v nedohlednu. Šancí však přibývalo. Nejprve se po Jenckových přihrávkách objevil ve dvou ideálních střeleckých příležitostech Šimon, ale jednou mířil těsně vedle a podruhé stačil jeho střelu gólman Motolu vytěsnit. Vzápětí běžel po Šimonově kolmé přihrávce osamocený Gojko vstříc vyrovnání, ale ocitnul se již blízko brankáři soupeře, který jeho pokus stačil vykopnout. V dalších šancích se objevili Bohouš, Cajda, Jencek a Kosťa, ale branka jim souzena nebyla.

Nakonec k vyrovnání pomohlo Februáru zaváhání gólmana Motolu. Šimon z poloviny hřiště poslal ostrý cent na branku, brankář soupeře balón neudržel a Bohoušova střela hlavičkou do odkryté branky již byla snadnou záležitostí – 1:1.

Po vstřelené brance iniciativa Telgártu trochu ochabla, soupeř vycítil šanci, ale vyloženou příležitost si do konce poločasu ani jedno mužstvo již nevytvořilo.

V druhém (stejně jako téměř v celém prvním) poločase chyběl Februáru zraněný pilíř zadních řad Dědek, ovšem červenožlutí měli tentokráte sil na rozdávání a absence ostříleného beka nebyla téměř znát. Soupeř se zpočátku druhého dějství spoléhal na rychlý přechod do útoku a v úvodní desetiminutovce se několikrát po rychlém breaku dostal do zakončení, naštěstí bylo natolik slabé či nepřesné, že Jansiče v brance téměř neohrozilo. Druhý poločas se bohužel příliš nepovedl rozhodčímu, který po několika diskutabilních rozhodnutích znervózněl a zbytek zápasu se tak často měnil v absurdní slovní půtky mezi protihráči a duch fair play se chvílemi úplně vytratil.

V poslední čtvrthodině (přes občasné výpady Motolu) přeci jen začínal mít mírně navrch Február. Jednu z největších šancí spálil po Jenckově zdařilé střele Bohouš, ale jeho dorážka našla jen nohy přesunuvšího se gólmana Motolu. Zdařilými střelami se prezentovali také Kosťa se Šimonem, po vedoucí brance volal i Cajdův průnik, ale na vítězný gól si kolchozníci museli počkat do samotného závěru.

Když už to vypadalo na další remízu v řadě, prosadil se v pokutovém území svým typickým způsobem nabuzený Kosťa a po Bohoušově dobře hozeném autu vsítil hlavičkou zasloužený vítězný gól.

Zbytek zápasu si tentokráte Február pohlídal a po třech ne úplně zdařilých zápasech konečně vyválčil důležité první jarní vítězství. Výhra byla decentně oslavena spolu s nedávným narozením Kosťovy Rozárky v blízkém restaurantu Aritma, jehož interiér si nejvíce pochvaloval bytový architekt Gojko.

21. 4. 2011 Aritma

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Dědek, Cajda – Jencek, Kosťa, Gojko

Góly: 25. min Bohouš (Šimon), 58. Kosťa (Bohouš)

soupeř skóroval v 20. minutě