FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. GFC Regent B 2:2 (2:1)

Šimon — 10. 05. 2017

Po dlouhé době zavítal Február na Pražačku a hráče čekalo příjemné překvapení v podobě skvostně rekonstruovanému trávníku UMT, na kterém byla radost se proběhnout. Červenožlutí sehráli toho večera vyrovnané utkání, jehož výsledkem byla spravedlivá remíza. Na druhou stranu, kdyby Február proměnil alespoň jednu z tutovek ve druhém poločase, mohli zůstat všechny body na straně partizánů z Kralovy hole.

Úvod utkání patřil soupeři, který svým pohybem a dobře zahrávanými standardními situacemi dělal kolchozníkům problémy. Regent se také záhy ujal vedení, když jeho hráči byla včas u odraženého balónu a šťastnou střelou překonali Dana v brance. Február se naštěstí po brance oklepal a zejména díky Martinovi s Kubou začal ohrožovat i branku soupeře. Nakonec Február díky dobře zahranému Jansičově rohu a Martinově dorážce záhy vyrovnal. Červenožlutí se tlačili dál za vítězstvím, ale díky Jenckově zranění přišel o možnost střídání a sil pomalu ubývalo. Hran byla vyrovnaná a o vedení v poločase nakonec rozhodl Bohoušův náběh na Šimonův pas za obranu a gólmanova chyba, který balón neudržel a Bohouš měl tak cestu k brance velmi usnadněnou.

Ve druhém poločase se Február dlouho nemohl dostat do tempa. Pětice družstevníku špatně bránila, nedostupovala hráče a soupeř si začal vytvářet brankové příležitosti. Naštěstí toho dne skvěle chytal Dan, takže skóre utkání bylo dlouho ve prospěch Februáru. V závěru se Telgárt probral z letargie a zejména Šimonova, Kubova a Martinovy střely volaly po brance, ale brankář Regentu vše skvěle zneškodnil.

Bohužel chvíli před koncem došlo dvakrát tečovanou střelou k vyrovnání, Február již na odpověď nenašel síly, a tak vyrovnané utkání skončilo zaslouženou remízou.

18. dubna 2017 Pražačka

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Jansič – Jencek, Martin, Kuba

Góly: 15. Martin (Jansič), 20. Bohouš (Šimon)

Soupeř se ujal vedení 1:0 v 8. min a srovnával na 2:2 v 50. min.