FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: FK Víťazný február vs. Stars beer 1:3 (1:0)

Šimon — 09. 10. 2017

Sestava zápasu čtvrtého podzimního kola se v neoblíbené Přední Kopanině nerodila vůbec lehce. Do poslední chvíle nebylo jistě, kdo na hřiště ohraničující severovýchodní runway pražského letiště vůbec dorazí a hlavně v jakém počtu bude tým Februáru bojovat o důležité první vítězství letošní sezóny. Nakonec bylo červenožlutých akorát, do branky si stoupnul nabuzený Vojta, jenž v předzápasovém zápalu zapomněl doma kopačky, a tak musel vzít zavděk Kubovými o číslo menšími sálovkami. Rozehrávku měli na starosti Wydle a Kuba Krob, ve středu se pohyboval Kuba Privara a útok měli dávat góly Jencek se Šimonem.

Úvodní poločas patřil jednoznačně Februáru. Toho času vedoucí tým tabulky červenožlutí poměrně snadno přehrávali a soupeř měl zejména problémy s přihrávkami a náběhy za strnulou obranu. První velkou šanci si připsal Kuba P., když svůj průnik zakončil razantní střelou do břevna, v dalších příležitostech se ocitl Wydle, Jencek a dvakrát Šimon, ale nakonec se ujala až akce po ose Šimon – Wydle – Jencek, kdy posledně jmenovaný uklízel do prázdné kasy skvostnou Wydleho přihrávku. Február nepolevoval a chtěl přidat druhý gól. Dalekonosnou střelu Kuby K. brankář soupeře jen se štěstím vyrazil na tyčku, další tyčka zvonila po Šimonově střele, kterého svou přihrávkou za obranu ideálně ke skórování vybídnul Jencek, ale Šimon toho večera neměl svůj střelecký den. Další branky mohli přidat Wydle a Kuba P., žel do konce poločasu již branka nepadla.

Soupeř v prvním poločase také občas zahrozil v útoku, ale s těmi střelami, které nedokázala uhlídat obrana červenožlutých, tak s těmi si hravě poradil připravený Vojta v brance.

Druhý poločas již tak výtečný nebyl. Možná za to trochu mohla únava, neboť Február neměl nikoho na střídání, možná chvilková ztráta koncentrace v pár okamžicích. Február sice dál hrál kombinačně a tlačil se do útoku, ale občas jeho hráči zbytečně ztratili balón na polovině hřiště anebo si nepohlídali náběh hráče do nebezpečného prostoru. Po jednom z rohových kopů soupeř poprvé gólově udeřil, Február nezachytil náběh na přední tyči a bylo srovnáno. Družstevníci nepanikařili, dál hráli svojí hru, ale gólově se nemohli prosadit. Jeden z ojedinělých útoků soupeře naopak snadno skončil druhou brankou. Február na půlce ztratil balón a přečíslení soupeř využil střelou ze strany, která znamenala vedoucí branku.

Bohužel netrvalo dlouho, červenožlutí opět propadli na polovině hřiště a soupeř svůj break využil dosti šťastnou střelou mezi Vojtovýma nohama. Do konce utkání však zbývalo ještě dost času a Február si nadále vytvářel jednu šanci za druhou. Největší příležitosti postupně spálili Šimon a Kuba P., kteří se neprosadili před osamoceným brankářem a Jencek, který místo prázdné branky trefil jen tyčku. Další střely si Připsali Kuba K., Šimon a Wydle, ale branku se již vstřelit nepodařilo.

Bohužel po poměrně zdařilém výkonu odjel Február z Přední Kopaniny opět bez bodu, k vítězství vedla cesta přes proměňování tutovek a lepším bránění středu hřiště. Příště to už musí vyjít.

4. října 2017 Přední Kopanina

Sestava: Vojta – Kuba K., Wydle – Kuba P. – Šimon, Jencek

Góly: 15. Jencek (Wydle)

Soupeř skóroval v 35., 45. a 50. minutě.