FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4.kolo: VF – CK PÁNBU NÁS NETRESTEJ 4:0 (2:0)

Šimon — 21. 09. 2004

● Pankrác, Servác, Bonifác – 3. vítězství rudých v řadě! ● Telgárt již 125 min bez inkasovaného gólu! ● Láďa po roce opět s nulou! ● Pankrácké hřiště Februáru spěje ● Partyzány stále trápí koncovka… ● K závěru zápasu zbytečný chaos v obraně ● Famózní Mário Kváša Kempes hrubě nespokojen… ●

Zápas byl svým průběhem velmi podobný kolu předchozímu, většímu náporu Februáru bránily jen malé rozměry hřiště, které nahrávaly vyloženě obrané hře nevýrazného soupeře. Jeho útok spočíval v nic neřešícím nakopávání míče před Láďovu branku a čekání na chybu našich obránců, kteří byli v prvním poločase téměř bezchybní. Jedinou příležitost v 1. poločase si CK PNN vypracoval po Šimonově podcenění osamoceného útočníka, který po uvolnění stylem „pojď sem, kam jdeš?“ nebezpečně vystřelil, ale na Láďu, chytajícího v životní formě, si nepřišel.

Ostatní útoky soupeře nestály ani za řeč a tak se de facto celý poločas odehrával před soupeřovým vápnem. A přestože měl chvílemi Február až drtivou převahu, své nadějné akce nedokázal dotáhnout do zdárného konce, a tak se v první půli mohli všichni kolchozníci radovat jen dvakrát. Nejprve si zkušeně zpracoval Cajdovo vhazování Kváša a přesnou střelou k tyči se na podzim poprvé zapsal mezi střelce; další chytrou Cajdovu akci pak mazácky zakončil Pavel a na dlouhou dobu stanovil skóre na 2:0.

Několik dalších akcí však také volalo po gólu. Zejména nájezd Šimona a Kváši, když o Šimonovu přihrávku do prázdné branky náhodně zakopnul dobíhající obránce, rovněž tak několik finálních Cajdových přihrávek před zívající branku, kdy postupně v nadějné pozici minuli Mára, Láďa Šplíchal a dvakrát Honza…Po další Cajdově nahrávce přesně vystřelil Šimon, ale gólman soupeře byl proti – stejně tak jako při Pavlově „koníčku“ po Šimonově vhazování. Poslední 100% šanci první půle zmařil Cajda, když chtěl lišácky přehodit brankáře, ale ten jeho úmysl vystihnul…

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, postupně se ale začal osmělovat i soupeř a několikrát zle potrápil nesoustředěnou obranu Telgártu. Přesto CK PNN působil stále velmi staticky a jak podotkl Robin, chvílemi hráči soupeře stáli jak kuželky v ruském kulečníku. Naštěstí poměrně brzy vsítil po Robinově akci třetí gól Cajda a rozhodl tak o osudu utkání. Pak následovaly další tutovky, kdy měl hlavní slovo Honza, který třikrát nedokázal dopravit míč do odkryté branky; po sólovém úniku se rovněž neujala nebezpečná Šimonova střela a řada dalších akcí skončila také kdesi v zapomnění.

A tak až další Šimonův sólový únik, po kterém se spolu s Honzou ocitli před samotným goalmanem, znamenal čtvrtou a poslední branku.

V závěrečné desetiminutovce přestal bohužel Február důsledně bránit, neboť každý si chtěl dát „góla“, a CK PNN tak několikrát prověřil výtečně chytajícího Láďu. Ten si však svojí první letošní nulu již nenechal vzít a Február se mohl radovat z třetí výhry za sebou.

21.9. Pankrác

Sestava: Láďa – Šimon, Cajda, Pavel, Honza, Mára – Kváša, Robin, Láďa Šplíchal

Goals: Kváša (Cajda), Pavel (Cajda), Cajda (Robin), Honza (Šimon)