FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: VF – DEKO 4:3 (0:2)

Šimon — 04. 10. 2003

● Zoufalé trápení Víťazného Februáru se změnilo v heroický výkon ● Vltava body neodnesla ● Kváša se s góly příliš nemazlil; brankáři soupeře po svém hattricku preludoval: „Deset deka, dvacet deka, třicet deka, navážíme, zabalíme, klaníme se, to by bylo, mohu prosím nechat o jedenáct deka vic?“ ● Bohoušova lahůdka v závěru znamenala zaslouženou výhru ● Výhra byla vykoupena bolestí – Cajda si do konce roku nezahraje… ●

První poločas strhujícího utkání se bohužel stále ještě nesl na vlnách předchozího utrpení s Termií na hřišti Uhelných skladů. Hned záhy se navíc zranil kanonýr Cajda a tak byla ofenziva rudých o poznání méně průbojná. Na druhou stranu nutno podotknout, že ačkoliv Február záhy prohrával 0:2, v poli byli telgárští více než vyrovnaným soupeřem na brejky spolehájícímu Deku. Bohužel soupeř z jediných svých tří nadějných šancí, které vznikly neomluvitelnými chybami Februáru ve středu pole, dvě proměnil a mohl se tak takticky stáhnout na svoji polovinu a vyčkávat dalších nepřesností v naší obraně. Přesto i v zahuštěné obraně Deka se Február dokázal prosadit, ale chyběla přesnější koncovka – viz Kváša, který svůj um zřejmě šetřil na gólovou smršť ve druhé půli.

Druhý poločas nemohl začít hůř, než třetím gólem v naší síti. Ovšem od tohoto okamžiku bylo na Císařské louce jediné mužstvo nezdolných bojovníků pyšnících se odkazem hrdinného SNP. Hráči Deka nevěděli, kam dřív skočit, začali zbytečně faulovat a bylo jen otázkou času, kdy padne jejich obrana. V ten moment přišly Kvášovy chvíle, který se konečně rozvzpomněl na své nejlepší ostrostřelecké časy a třemi trefami do černého zesměšnil trápícího se soupeře. Závěr zápasu se hrál pouze na polovině evidentně zaskočeného Deka, přibývalo šancí a ve vzduch visel vítězný gól. A tak nezbylo, aby se balonu chopil sveřepý Bohouš a svou přesně umístěnou střelou rozhodl toto dramatické utkání. Čest jeho vítězným teplákům.

Komentář rozhodčího: Deko od začátku působilo jako silnější tým, ale ve 2. půli naprosto ztratilo utkání.

Sestava: Láďa – Bohouš – Šimon, Pavel, Mára – Jenda, Kváša, Cajda, Čobi

Goals: Kváša (Čobi, Šimon), Kváša (Pavel), Kváša (Šimon), Bohouš (Mára)