FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: VF – MERCK STARS 3:1 (3:1)

Šimon — 30. 04. 2003

● Hrdlořezské prokletí prolomeno! ● Podzimní forma (blok ze žáruvzdorného materiálu (formovací směsi) s dutinou negativního tvaru modelu odlitku; písková, kovová, lisovací, sklářská, tisková f. – pozn. autora) opět nalezena! ● Poprvé v letošní sezóně bez „enfant terrible“ mužstva Mário Kváši Kempese a poprvé s plným bodovým ziskem! ● Zápas začal Február pouze se čtyřmi hráči v poli – Máru údajně zdržela nepředvídatelná dopravní situace (20 min před zápasem byl spatřen v restauraci Pod parou…)!● Neomylný Jansič na pravém backu ● V útoku řádila nová posila z Banskej Bystrice – Čobi ●

Zprvu se pro nás zápas nevyvíjel příliš příznivě – nastoupili jsme pouze ve čtyřech v poli, navíc ve značně sešroubované sestavě – Láďa v bráně, Jansič se chtě nechtě chopil postu pravého obránce a v útoku operovala zcela nová akvizice z kraje hrdinů SNP! Čtyřku v poli doplňoval Pavel a Šimon. Krom toho měl soupeř k dispozici dvě kompletní pětky, což nevěstilo nic dobrého…Kupodivu jsme však i ve čtyřech jasně opanovali hřiště a po zdařeném brejku jsme se záhy ujali vedení! Po deseti minutách konečně přispěchal opozdilec Mára (navíc jsme ještě do poslední chvíle počítali s Rojem Kýnem – ten nám však 30 min před zápasem telefonicky sdělil, že si zapomněl kopačky a že teda asi nepřijde a navíc že je „totálně kyselej“…) a tak se začalo blýskat na lepší fotbalové časy. Již v pěti jsme sice v zápětí inkasovali vyrovnávací gól po nešťastném rohovém kopu, avšak zápas jsme drželi pevně v otěžích a tak jsme se ještě do poločasu ujali vedení 3:1!

O poločase si sice Jansič stěžoval, že toho Starouše si před zápasem neměl dávat (Primátor, to by asi byla jiná smetana), ale nakonec v něm převládl bojový duch a opět se směle chopil svého nezvyklého postu obránce. V druhém poločase jsme již pouze kontrolovali hru, občas zahrozili z rychlých brejků a soupeře jsme tak jen pustili ke dvěma zoufalým pokusům, které s ledovým klidem zneškodnil neomylný Láďa. První letošní vítězství jsme si již nenechali vzít a doufejme jen, že vzrůstající formu potvrdíme i v kolech následujících.

Sestava: Mrďoch – Šimon, Pavel, Jansič – Čobi, Mára * Goals: Čobi (Pavel), Mára (Šimon), Mára (Čobi)*