FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4. kolo: VF vs. Rudý teror 0:2 (0:1)

Šimon — 20. 04. 2005

• Krize týmu nadále trvá • Již 190 minut nedokázal Február vstřelit branku!!! • Kdy nastoupí ostrostřelec Kváša? • Kváša spasitelem nebo prorokem? • Opět nešťastné branky v telgártské síti… • Pomůže Wydlemu sex po telefonu? • Rozkoly v týmu? – Cajda: „Nikdo mi nenahrává!“ • Kolik kapříků dostal Bohouš? • „Na ty Teplice já chčiju, jestli mi rozumíš!“ • Silnější pes mrdá? •

Jestli někdy měl fotbal logiku, tak v zápase 4. kola mezi Februárem a Rudým terorem rozhodně ne. Během prvních pěti minut si Február vypracoval minimálně tři tutovky a několik dalších nebezpečných střel, leč štěstí se od robotníků zřejmě již definitivně odvrátilo. Po úvodní smršti ubylo počtu střel, přesto měl Február místy až drtivou převahu a svého soupeře de facto nepustil na svoji polovinu. V zahazování šancí se na velmi těžkém terénu postupně vystřídali všichni robotníci, ale branka Teroru byla zakleta. A stalo se to nejhorší. Po ojedinělém výletu Teroru na polovinu Februáru se míč poněkud zpletl pod nohama Bohoušovi, rázem se útočník soupeře ocitl sám před Láďou a ne příliš prudkou střelou otevřel skóre utkání.

Po vstřeleném gólu byli kolchozníci značně otřeseni, dovolili soupeři několikrát vystřelit, ale záhy se vše vrátilo do zaběhnutých kolejí a na branku Teroru se valil jeden útok za druhým. Marně. Největší šance první půle měl nejdříve po sólové akci Šimon, poté po narážečce Honza (sobecky již nepřihrál Cajdovi „do prázdný“) a zejména Bohouš. Jeho hlavička a volej po nacvičeném signálu však mířili mimo branku Teroru.

Ve druhém poločase byl obraz hry neustále tentýž. Február neustále tlačil, ale zakončení vázlo. Navíc brankář Teroru začal neskutečně zdržovat při výkopech (které následně většinou končili kdesi v rumištích), rozhodčí přestali definitivně cokoli pískat (na obě strany) a tak přibývalo nervozity. Přesto se rodily gólové šance. Nejdříve Šimon po Cajdově parádní přihrávce nedokázal zvednout balón přes padajícího brankáře (opět sobecky nepřihrál Cajdovi „do prázdný“), poté se pohotovou střelou blýsknul Cajda (brankář se v poslední chvíli na balón posadil) a dalekonosnou ranou Bohouš, ale ani tyto pokusy ani mnohé další k vyrovnání nevedly. Soupeř se zavřel na své polovině a čekal na možné brejky, které se mu povedly až v posledních okamžicích. Nejprve útočník Teroru z metru překopl Láďovu branku, ale v poslední minutě vypíchnul soupeř na polovině Bohoušovi míč a přihrávku, která směřoval na dalšího osamoceného hráče uklidil do vlastní branky Šimon.

Závěrem snad jen, že Február tentokrát svého soupeře přestřílel 26:7, ale ani tato převaha ke gólu nevedla a tak věřme, že příští zápas bude již konečně vítězným.

20. 4. 2005 Hrdlořezy

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel, – Cajda, Honza, Wydle, Mára