FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

4.kolo Víťazný február vs. FK Notokros 2:2 (1:0)

Šimon — 01. 10. 2015

Po smolných prohrách z úvodních kol Február před zápasem pevně věří, že tentokráte se štěstí musí již obrátit na jeho stranu. Bohužel v poslední sekundě zápasu přichází neuvěřitelný kolaps a vítězství protéká červenožlutým mezi prsty. Ale nepředbíhejme!

Úvod utkání patří srdnatě bojující sestavě Februáru, která nastupuje bez možnosti střídání, a po několika slibných šancích se po Cajdově přihrávce umě uvolňuje Wydle a posílá chytře Február do jednobrankového vedení. Kolchozníci se nadále tlačí za další brankou, ale přestože mají převahu, své šance nejsou schopni proměnit. Nejblíže byl gólu Šimon, Cajda a Bohouš, ale poločas končí vedením 1:0.

Ve druhém poločase Februáru docházejí síly, navíc Bohouš je díky svému bolávému lýtku pohybově indisponován a tak červenožlutým nezbývá než bojovat a věřit, že se nějaký útok přetaví v potřebný druhý gól. Bohužel ve 49. minutě soupeř šťastně tečovanou střelou srovnává a Február již pomalu propadá zoufalství. Pět minut před koncem však Cajda nachází osamoceného Šimona na hranici vápna, který nadvakrát dokázal balón dostat do sítě a vrátil Februáru průběžné vedení.

Ve zbývajícím čase se vzhledem k vyčerpanosti a kulhajícímu Bohoušovi Február soustřeďuje na bránění těsného vedení, hráči se překonávají v bojovnosti, ale v posledních okamžicích utkání přichází pohroma. Handicapovaný Bohouš přichází špatným zpracováním na polovině hřiště o balón, přečíslení soupeře řeší záchranou brzdou. Rozhodčí nařizuje přímý kop, který Motokros rozehrává k pravé lajně. Odtud putuje načechraná buchta – svíce do pokutového území, balón záhadně propadává mezi útočníkovými zády a Jansičovým břichem na zem, odkud se dokutálí na brankovou čáru. Dezorientovaný Jansič se snaží rozhlédnout, kde skončil balón, otáčí se podle své osy a nešťastně si balón posílám patou do branky. To vše v poslední sekundě, rozhodčí uznává gól a končí utkání.

Naprosto zoufalí hráči Februáru nevěří, že to není halucinace a ještě ve sprchám doufají, že dnešní zápas byla jen noční můra, která se s probuzením rozplyne.

22. září 2015 Mikulova

Sestava: Jansič – Šimon, Cajda, Bohouš – Wydle, Jencek

Góly: 9. Wydle (Cajda), 55. Šimon (Cajda)

Soupeř skóroval ve 49. a 60. minutě.