FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5.k.: FK Víťazný február - Traktor Humus B 0:2 (0:0)

Šimon — 08. 10. 2009

higuita• Po snadné výhře přišla opět studená sprcha • Traktor kolchozníky rozoral • Jednou si dole, jednou nahoře • Február opět odmítl střílet branky • Prokletí potemnělé Děkanky stále trvá • Kterak si poslední celek tabulky s Februárem pohrál • Frustrovaní rolníci aktéry nedůstojné slovní roztržky ve vlastních řadách • Grundle U Bansethů hořkost z prohry nespravily • V Paprice bylo toho večera veselo… •

Letošní podzimní klání Februáru jsou si podobná jako vejce vejci. Omeleta je složena z vydařených zápasů, kdy dá Február rychlý první gól a ze zápasu – pukavců, kdy Február přes sebevětší snahu gól v první půli nedá a pak zbytečně inkasuje hloupý gól. Bohužel na Děkance to byl tentokrát pukavec a Február tak potřetí letos prohrál.

První poločas přitom nebyl vůbec špatný. Soupeř sice nebyl o moc horší, ale s jeho taktikou nakopávaných balónů se do zakončení příliš nedostával. Jedinou hrozbou pro rolníky z Telgártu byly rohové kopy Traktoru, při kterých se soupeř dostával snadno do střeleckých příležitostí. Naštěstí byly jeho střely zblokovány a nebo mířily kamsi do přilehlých zahrádek. Bránění standartek toho večera kolchozníkům příliš nešlo.

Ideální šance na vstřelení gólu v první půli měli ale jen červenožlutí. Nejprve po Bohoušově přihrávce na zadní tyč vysoko přestřelil Cajda, v dobrých příležitostech se ocitli i Baltík, Robin a Dědek, ale největší šanci promarnil po Dědkově přihrávce Šimon, který útok do otevřené obrany zakončil slabou střelou, kterou gólman vyrazil jen před sebe. Následná Šimonova dorážka našla pouze připraveného brankáře Traktoru. Február hrál kombinačně a poměrně často i střílel, ale žádná ze střel ze střední vzdálenosti (střílel zejména Šimon) si cestu do branky nenašla.

Ve druhé půli kolchozníci nepochopitelně přenechali iniciativu Traktoru. Ihned po výkopu si soupeř vypracoval dvě tutovky, které naštěstí Jansič vyrazil. Následně se hra přeci jen vyrovnala, ale Traktor zlepšil pohyb a přihrávky a obrana Februáru dosti hořela. Na druhé straně se občas dokázal prosadit Baltík, ale to bylo ze strany partyzánů vše.

Gól Traktoru na sebe nenechal dlouho čekat. Zprava zahrávaný rohový kop prošel Cajdovi pod nohou, Jansič stačil jen vyrazit na dotírajícího Traktoristu, od něhož se balón šnečím tempem dokutálel do Higuitovy branky. Sebevědomí Februáru bylo od tohoto momentu značně podlomené a adekvátní odpověď již červenožlutí nalézt nedokázali. Kolchozníci prohrávali řadu soubojů, Šimon v obraně několikrát zazmatkoval a jen soupeřova špatná muška nedovolila navýšení skóre. Dvakrát zazvonilo Jansičovi břevno, dvakrát obránci Februáru odkopávali balón ze zívající brány.

Když už se Február konečně dostal do výhodné palebné pozice, většinou to díky enormní vůli po vstřelení branky skončilo až úsměvným zakončením. Nejlépe toto rozpoložení vystihla Bohoušova šance ke konci zápasu, kdy se po narážečce se Šimonem dostal do ideální střelecké pozice. Místo gólové střely však Bohouš doslova zakopnul o neviditelný drn umělé trávy Děkanky a složil se k zemi jak rozvrzané štafle.

K závěru zápasu nakonec rolníci inkasovali podruhé, když snaha o kombinační řešení svízelné situace v rohu hřiště skončila Dědkovým namazáním na soupeřovu kopačku. Traktor pak rychlým kontrem uklidil balón do zívající branky.

Bohužel Február toho večera na otočení zápasu sílu nenalezl, většině hráčů tento zápas příliš nevyšel. Navíc celý zápas nepanovala ideální teamová atmosféra v celém manschaftu, která gradovala slovní pří několika kolchozníků. Doufejme, že z této trapné herní i společenské blamáže se Február poučí a příští zápas již odehraje pozitivně a hlavně týmově naladěn.

6. 10. 2009 Děkanka

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bohouš, Cajda – Baltík, Dědek, Robin

Góly: soupeř skóroval ve 40. a 58. minutě