FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. k.: FK Víťazný február vs. FC Penco 1:2 (1:1)

Šimon — 10. 10. 2013

Po prohře v minulém zápase potřeboval Február nutně bodovat, dlouho to vypadalo alespoň na remízu a nebýt velmi nepřesného rozhodčího, který zcela nepochopitelně neuznal naprosto regulérní Cajdův gól, mohl dokonce Február pošilhávat i po vítězství. Bohužel jako již poněkolikáté prohráli družstevníci nejtěsnějším rozdílem a nedokázali se tak odpoutat od suterénu tabulky. V úvodu zápasu Penco Február jednoznačně zaskočil a svou zdařilou, přesnou a rychlou kombinací přehrával statické rozestavění telgártských partyzánů.

Červenožlutí chvílemi nevěděli, kam dřív skočit a jen díky nezdařilé finální části útoků Penca neprohrával Február hned od začátku. Bohužel Február se nedokázal poučit a po špatně přebraných hráčích se náhle ocitl před zcela odkrytou Kudrnáčovou brankou osamocený útočník soupeře, který ideální přihrávku bez problémů usměrnil do zívající branky – 0:1.

Teprve po inkasovaném gólu se Február vzpamatoval a hra se ve druhé polovině první půle minimálně vyrovnala. Na obou stranách přibylo důrazu a nesportovních zákroků, bohužel nepřesný rozhodčí se s tím nedokázal správně vypořádat. Po zastřelovacích pokusech Šimona, Michala, Bohouše a Ondry se konečně ujala akce, která vznikla napadáním soupeřovy sebevědomé rozehrávky a Jencek tváří v tvář gólmanovi soupeře zahrál čistě na stradivárky a bylo vyrovnáno. V závěru poločasu měl Február mírně navrch, ale druhý gól již nepadl.

Začátek druhého dějství se nesl v důrazném duch z obou stran z konce prvního poločasu, většina akcí byla zastavena nedovoleným zákrokem již u svého zrodu a proto bylo velmi těžké přímo ohrozit branku soupeře. Penco působilo sehraněji, techničtěji, Február byl zase důraznější a obětavější.

Zhruba 15 minut před koncem přišel přímočarý Cajdův průnik přes půlku hřiště, nechal za sebou obránce i brankáře a s klidem skóroval do prázdné branky. Rozhodčí nepochopitelně až poté, co byl balón dávno v síti, nesmyslně branku odvolal, neboť si vymyslel Cajdův nedovolený zákrok na obránce, kolem kterého se Cajda na polovině jen prohnal a ani se ho nedotknul. Sudí navíc nedokázal vysvětlit o jaký nedovolený zákrok se jednalo a odmítal jakoukoliv diskuzi.

Február po tomto žalostném kiksu rozhodčího naštěstí dál pokračoval ve zlepšené hře, ovšem chvíli poté nedokázal ubránit standardní situaci a poslal soupeře opět do vedení. Střela z přímého kopu se odrazila na hranici vápna, kde nikdo nezajistil dobíhavšího hráče Penca, který balon přesnou ranou usměrnil do Jansičovy branky.

Konec utkání probíhal víceméně v režii červenožlutých. Jejich snaha o vyrovnání předčila přesnost a klid v zakončení, šancí na vyrovnání bylo dost, ale gólman soupeře si se všemi poradil. Největší šanci měl po Cajdově přihrávce Ondra, ale vyběhnuvšího gólmana prostřelit nedokázal. K závěru měl ještě gól na kopačce Šimon, poté hlavičkovali Jencek a dvakrát Bohouš, ale všechny střely brankář Penca dokázal vyrazit nebo byly zblokovány. Február tak dosti smolně prohrál 1:2 a je nutno říci, že tentokrát měl na výsledek utkání velký vliv nepřesný rozhodčí, který odvolal naprosto regulérní gól.

1. října 2013 Hrabákova

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Cajda – Ondra, Jencek, Michal

Góly: 24. Jencek (Michal)

Soupeř skóroval v 7. a 47. minutě.