FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. k.: FK Víťazný február vs. M – Bubo A 1:3 (1:3)

Šimon — 13. 05. 2014

Bohužel páté jarní kolo potvrdilo, že bilance Februáru na Hrabákově není nikterak zázračná. Seč se družstevníci hlavně ve druhém poločase snažili, co jim síly stačily, manko z první půle stáhnout nedokázali a po zásluze prohráli již třetí utkání v řadě.

Přitom úvod zápasu nebyl ze strany červenožlutých špatný, k zakončení se dostal Šimon a Michal, ale brankář Buba si s jejich pokusy doprostřed branky dokázal poradit. Následně zápas v rozmezí několika málo minut rozhodly naprosto zbytečné individuální chyby, Február hrál jako opařený a na jednoduchou hru soupeře nedokázal příliš reagovat. Nejprve se Cajdovi nepovedl po rohovém kopu odkop od branky a soupeř si ve vápně již věděl rady. Poté si Šimon nepřesně narazil s Jenckem, nedokázal se včas vrátit a soupeř po kličce Jansičovi slavil podruhé. Třetí branka padla po laxním bránění dalšího rohového kopu, kdy zcela osamocený obránce soupeře mohl zcela nerušen střílet na branku Februáru. Ke gólu mu pomohla ještě teč spoluhráče a rázem to bylo již o tři branky.

Február do konce poločasu toho příliš nepředvedl, tváří v tvář brankáři se sice ocitli Filip a Ondra, ale jejich střely gólovými nebyly. V závěru poločasu se po ruce obránce Buba v pokutovém území kopala penalta, kterou Michal s přehledem proměnil, ale to byl jediný světlý okamžik Februáru v prvním dějství.

Ve druhém poločase se Február sice snažil o vstřelení branky, ale útoky rolníků byly naprosto neplodné, chyběl pohyb, přihrávky směřovaly většinou na obsazené hráče zády k brance soupeře, s čímž si obrana soupeře věděla rady. K nebezpečným hlavičkám se dostal jen Bohouš a jednou také Šimon, ale ani jednou netrefili prostor branky. Soupeř se soustředil na obranu a útočil pouze formou nákopů, čímž se fotbal změnil z obou stran na nekoukatelný cirkus. Obraz hrůzy dotvářelo rozlehlé hřiště Hrabákova, kdy vrácení každého balónu, který skončil v autu, brnkalo na již tak rozrušené kolchoznické nervy. Obzvláště brankář soupeře chození pro balóny za brankou dovedl do trýznivé dokonalosti, opravdu děs a běs.

S blížícím se koncem zápasu byla hra Februáru stále čím dál víc předvídatelnější a navíc nervozita nedovolila více jak dvě přesné přihrávky. Do příštího zápasu by se měl Február dát do kupy a zkusit něco změnit. Hned po zápase bylo např. rozhodnuto, že Bohouš se přesune na post centre forwarda a svým důvtipem rozpohybuje strnulou hru Februáru.

23. dubna 2014 Hrabákova

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Cajda, Dědek, Ondra – Michal, Jencek, Filip

Góly: 28. Michal (penalta)

Soupeř skóroval v 7., 10. a 13. minutě.