FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. k.: FK Víťazný február vs. !nBev Tigers 4:1 (2:1)

Šimon — 14. 10. 2016

coach-smallV pátém kole se Február vrátil zpět na vítěznou vlnu a po téměř bezchybném výkonu zdolal svého soupeře z čela tabulky. Do zápasu vstupovala většina hráčů červenožlutých s handicapem odehraného utkání Strahovské ligy, ale únava nebyla téměř znát a navíc si Február mohl toho večera dovolit podruhé v sezóně luxus dvou hráčů na střídání. Soupeř ze začátku kousal, ale s přibývajícím časem se červenožlutá mašina rozjela naplno a čtvrté letošní vítězství putovalo za partyzány z Telgártu.

V prvním poločase byla zpočátku hra obou týmů vyrovnaná, soupeř v podobě důrazných hochů z kolébky fotbalu Anglie rychle přistupoval k hráčům Februáru a hra byla plná osobních soubojů, do zakončení se nikdo příliš nedostával. Postupem času na velikém hřišti Motorletu presink ze strany Tigers uvadal a Februáru se tak ukazovala okénka na polovině soupeře. Nejprve se zastřelovali Martin s Jenckem, ale první gól padnul až po spolupráci Šimona s Martinem. Šimon si napříč přes celé hřiště narazil s Martinem, dostal se náběhem za obranu a skvělou Martinovu přihrávku uklidil pravačkou do šibenice na zadní tyči – 1:0.

Februáru se nadále dařila kombinační hra s náběhy po stranách, avšak zanedlouho přišlo zaváhání v obraně a bylo srovnáno. Ondra přihrál v lehké tísni Danovi nepříliš rychlou „malou domů“, Dana v následném souboji obral o balón útočník Tygrů a skóroval do odkryté branky. Február se naštěstí z této situace nesesypal a nadále se tlačil před branku soupeře. Největší šanci na druhý gól měl po Šimonově autu Bohouš, ale jeho obávanou hlavičku dokázal brankář vytěsnit. Druhou branku nakonec po dalším Jenckově autu protlačil do sítě Wydle, jenž si s ničím nepáral a prolomil obranu Londýňanů.

Do poločasu ještě soupeř zahrozil dvěma závary před brankou Februáru, ale obrana v čele s Danem vše vyřešila.

Ve druhém poločase se zdálo, že má Február čím dál tím více síly, ale třetí uklidňující gól stále nepřicházel. Nakonec jeden ze svých několika průniků skvěle vyřešil Martin, když na vápně našel naběhnuvšího si Ondru a ten chladnokrevně propálil zkoprnělého gólmana. Hra se poté zbytečně vyhrotila, důsledkem čehož byl zákeřný faul na brankáře Dana, jehož ve výskoku naprosto prasecky atakoval hráč soupeře, naštěstí je Dan muž s oceli a srážku přežil bez úhony.

Február se s přibývajícím časem stále zlepšoval, obrana soupeře nestíhala a šancí přibývalo. Nejprve střílel Wydle halfvolejem do tyčky, pak se několikrát v úniku objevil Ondra a Béda, ale jejich střely jen těsně míjely branku. Další z breaků však již skončil gólem, Béda zatáhnul balón po lajně, předložil Wydlemu a ten svým druhým gólem rozvlnil síť branky počtvrté.

Zbytek zápasu dohrával Február v naprostém klidu, soupeři nic nedovolil a kdyby Šimon zužitkoval lépe Jenckovu přihrávku před osamoceného gólmana, mohl Február svůj gólový účet zaokrouhlit na bůra. I přesto podal Február skvělý výkon!

13. října 2016 Motorlet

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle, Béda – Martin, Jencek, Ondra

Góly: 10. Šimon (Martin), 25. Wydle (Jencek), 40. Ondra (Martin), 50. Wydle (Béda)

Soupeř srovnával na 1:1 v 15. minutě.