FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. k.: FK Víťazný február vs. Nottoric Forest 5:1 (4:1)

Šimon — 14. 10. 2011

lucerna-small• Páté kolo, pátá výhra • Bohoušovy vítězné tepláky opět slavily úspěch • Dvougóloví střelci Filip se Šimonem • Michalova premiéra v brance téměř bezchybná • Cajda nahrávačem utkání • Trenér Jirka vypsal motivační prémie • Po výhře nad Nottoric výjimečně vítězné půllitry vzduchem nelétaly • Pizzeria Pavaon opět nezklamala • Vodová Stella a bahnový Starouš si své fanoušky opět nezískaly • Zanevřel Február na klub Netopýr? • Sejde z očí, sejde z mysli • Brno je zlatá loď, za děvčaty z Brna choď! •

Kdysi se říkávalo „sídliště jménem Prosek, to je jen halda trosek“, v pátém podzimním kole však hráči Február jako žádné trosky nepůsobili – pátá podzimní výhra byla tentokrát určitě nejsnadnější. Sestava Februáru se sice potýkala s marodkou, přesto nakonec sedm nejvěrnějších na Prosek zavítalo a sestava s Michalem v brance nedala soupeři žádnou šanci na úspěch.

Od začátku zápasu měl Február mírně navrch a jen občasné nepřesné přihrávky kazily jinak uspořádanou hru družstevníků. Nutno říci, že na nepřesných přihrávkách měl velký podíl i tvrdý terén, na kterém se fotbalový míč choval jako gumový neposeda a svými vysokými odskoky znepříjemňoval hru obou celků.

Úvodní šanci si připsal Február, když si na Cajdův rohový kop naběhnul ideálně Šimon, ale neprostřelil hradbu těl obránců před sebou, stejně tak jako z druhé vlny pálící Jencek. Gól však na sebe nenechal dlouho čekat a po Cajdově přihrávce do vápna se mohl poprvé v zápase radovat Filip – 1:0. Február soupeře přehrával zejména tahem na branku a vůlí své akce zakončovat, žel několik dalších šancí zůstalo bez gólové odezvy. Ujala se až série přesných narážeček mezi Cajdou a Šimonem, kdy druhý jmenovaný s přispěním dezorientovaného obránce nakonec podruhé dotlačil balón do sítě.

Soupeř se sice snažil o útočnou odpověď, ale jeho sporadické střely z dálky buď netrefovaly prostor branky anebo se zastavily až v rukavicích připraveného Michala. Fabruár nadále zůstával u své osvědčené hry a svým čilým pohybem znepříjemňoval hru soupeři. Třetí gól padl po ideální Bohoušově přihrávce přes celé hřiště, kterou našel osamoceného Šimona a ten z halfoveleje snadno zvýšil vedení na 3:0.

K závěru poločasu se nechal Telgárt lehce ukonejšit rychle nabitým vedením a malinko polevil v koncentraci. Ke všemu soupeř dosti kuriózním gólem z přímého kopu snížil na 1:3 (tečovaný rotující balón si našel cestu mezi Michalovýma rukama i nohama) a rázem červenožlutí lehce znervózněli. Naštěstí přišla rychlá odpověď v podobě Cajdova průniku, který zakončoval Filip a rozdíl ve skóre byl opět tříbrankový.

Ve druhé půli již nebylo příliš oč hrát, přesto se obě mužstva snažila o vstřelení gólu až do závěrečného hvizdu, a tak se neustále bylo nač dívat. Hra se přeci jen více vyrovnala, Február měl určitě balón častěji na svých kopačkách, Forest naopak hrozil ze standardních situací – z rohových a volných přímých kopů po zbytečných faulech Februáru. Soupeř několikrát nebezpečně vystřelil, často i na branku, ale zde je potřeba pochválit Michala, který balón za svá záda již nepustil a ve druhém poločase chytil minimálně dvě gólové střely.

V útoku Február nejvíc sužovala přesná finální přihrávka, na tvrdém terénu balón družstevníkům často uskakoval, a tak vyložených šancí bylo méně než v prvním poločase. Přesto mohli červenožlutí své vedení snadno navýšit. Dvěma průniky po lajně se blýsknul Šimon, ale nedokázal prostřelit dobře vyběhnuvšího gólmana, samotni před brankářem se ocitli Dědek a Filip, ale oba dva těsně minuli konstrukci branky. V dobrých pozicích byl i Bohouš a Cajda, ale nakonec se ujal až tečovaný Jenckův volej po Cajdově autovém vhazování a v závěru zápasu tak Február vedl již 5:1.

Zbytek utkání se odehrál v klidném tempu. Február si tak připsal již pátou podzimní výhru a osmou celkově v řadě, čímž vyrovnal svůj rekord z roku 2002. Vítězství bylo oslaveno v blízké pochybné pizzerii, kde pití piva je spíše řeholí než odměnou.

11. 10. 2011 Novoborská

Sestava: Michal – Šimon, Dědek, Cajda, Bohouš – Filip, Jencek

Góly: 5. min Filip (Jencek), 10. Šimon (Cajda), 15. Šimon (Bohouš), 28. Filip (Cajda), 50. Jencek (Cajda)

Soupeř snižoval ve 20. minutě na 1:3