FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. FC Bába 1:1 (0:0)

Šimon — 25. 05. 2013

Brzký výkop na hostivařském pažitu nás stál dva hráče, Bohouš ani Mátis nemohli dorazit. Do sestavy se vrátil Filip, takže jsme měli alespoň jednoho hráče na střídání, což se v nezvykle horkém dubnovém odpoledni hodilo. Rozhodčí se zřejmě zapomněl na nějaké stinné zahrádce, proto utkání odřídil taťka Cajda. Začátek byl opatrný, ale bylo jasné, že Február je přeci jen o něco rychlejší.

Postupem času se kolchozníci rozehráli a dostávali se do zajímavých pozic, střely ovšem nacházely buď spolehlivě chytajícího brankáře či končili v ochranné síti. Za zmínku ještě stojí slalom Cajdy kolem 3 soupeřů, leč strážce svatyně rovněž neprostřelil. Soupeř se snažil rovněž kombinovat, ale pozorná obrana Bábám nic nedovolila.

Druhý poločas začalo opět zvýšenou aktivitou rudých hochů a konečně přišla i zasloužená odměna. Jencek potáhl balon středem hřiště, Cajda si seběhl do lajny a po nezištné nahrávce z první obstřelil brankaře na zadní tyč. Soupeř změnil taktiku a začal nakopávat dlouhé balony, což ale nemělo žádný výrazný efekt. Bohužel jako minulý zápas pomohl soupeři roh. Nástřel po zemi do pokutového území, Michal nešťastně usměrňuje míč obloučkem do Jansičovi brány. Pak už to byla křeč, soupeř zalezl před svou šestnáctku a střely Februáru byly buď slabé nebo nepřesné. To málo, co prošlo mezi tyče, tak pochytal gólman, navíc mu dvakrát pomohla branková konstrukce. Škoda, tohle byl opravdu zbytečně ztracený bod.

24. 4. 2013 Hostivař

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Jencek – Mátis, Filip, Michal

Góly: 35. Cajda (Jencek)

Ve 45. minutě si Michal dal vlastní gól.