FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. FC Chaos 2:0 (1:0)

Šimon — 16. 10. 2007

• Február zpět na víťazné vlně! • Těžké Šimonovo zranění – měsíc mimo hru? • Bohoušův gólový návrat • Chaos prohru neunesl • Jansič zase čaroval! • Luky žlutým hříšníkem – tučná pokuta ho nemine! • Na Solidaritě tentokrát bez obnažených ňader… • Bohouš se plameňákům neubránil… •

Na tvrdě uválcovaném pískovišti Junioru se v pátém kole střetl Február s posledním celkem tabulky, týmem FC Chaos. Předzápasové prognózy hovořily jasně ve prospěch zemědělského družstva, leč dění na hřišti se příliš jednoznačně ve prospěch Telgártu nevyvíjelo.

Od prvních minut panovala ve hře Februáru zbytečná nervozita a hra robotníku byla přerušována častými nepřesnými přihrávkami a nedůsledností v obranné činnosti. Přesto si první vážnější příležitosti vypracovali červenožlutí. Nejblíže ku vstřelení gólu měl dvakrát Bohouš, když si pokaždé naběhl na Šimonův aut, ale jeho obávané hlavičky si místo do sítě brankáře Chaosu nenašly. Další dvě nebezpečné střelecké příležitosti si vypracoval Míla, ale jeho pumelenice z halfvoleje stačil pozorný gólman vždy vyrazit. Nakonec se ujal rychlý break v podání Šimona s Mílou, kdy prvně jmenovaný vystihnul chybnou rozehrávku Chaosu a přesným obloučkem našel Mílu, který se tváří v tvář brankáři již nemýlil – 1:0.

Bohužel pro Február se hra obou mužstev po vstřelené brance opět vyrovnala, a tak se i FC Chaos dostal k ohrožení Jansičovy branky. Naštěstí měl soupeř ve svém středu pouze jednoho nebezpečného hráče, který se sice občas dostal do zakončení, ale buď mířil mimo, anebo byl Jansič v plné pohotovosti. Druhý poločas začal Február náporem, v první velké šanci se objevil Cajda, ale jeho těžkou střelu brankář Chaosu s námahou vyrazil. Poté se ke dvěma hlavičkám dostal Bohouš, ale na svůj první letošní gól si musel ještě chvilku počkat. Hned vzápětí rozehrál Cajda druhou gólovou šanci na Milana, ten přesnou přihrávkou našel osamoceného Bohouše, na kterého již čekala dokořán zívající branka Chaosu – 2:0. Následně mohl po přesném Šimonově centru přes celé hřiště přidat třetí gól Bohouš – jak jinak, než hlavou, ale ani svou pátou hlavičkou v zápase síť nerozvlnil.

Bohužel ve druhé polovině druhého poločasu soupeř zřejmě neunesl úděl poraženého, a tak místo fotbalu začal předvádět dost nevybíravé a zákeřné zákroky. Navíc k nešťastnému konci zápasu přispěl i duchem nepřítomný rozhodčí, který pískal utkání zřejmě poprvé v životě, a tak se ze zápasu stala trapná a nedůstojná záležitost. Po dosti vyhroceném intermezzu si navíc v nešťastném „šprajcu“ poranil koleno Šimon a s bolestivou grimasou musel být odnesen ze hřiště. Následně byl nevybíravě sražen Cajda, zezadu nakopnut Pavel a spoustu dalších zákroků nemá cenu ani popisovat.

I díky Jansičovým zákrokům uhájil Február své vedení 2:0 až do konce – doufaje, že s FC Chaos se na dlouhá léta nebude muset utkávat. Následná oslava v oblíbeném restaurantu Solidarita proběhla v decentním stylu. Jen několik vytrvalců si neopomnělo připomenout, jaký je to pocit, když do lokálu přiletí hejno plameňáků…

8. 10. Junior

Sestava: Jansič – Šimon, Bohouš, Bouřka, Pavel, Dědek – Robin, Cajda, Luky, Míla

Góly: Míla (Šimon), Bohouš (Míla)