FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. FC Sorry 3:3 (3:0)

Šimon — 10. 05. 2011

simon-orez-small• Kterak Február v Běchovicích o vítězství přišel • Lehce nabyl, lehce pozbyl • Věčné téma špatné koncovky • „Nepřekonatelný“ gólman soupeře brnkal kolchozníkům na nervy • Souhra Kosti se Šimonem na vítězství nestačila • Ani šest hráčů v poli Februáru nepomohlo • Bohouš: „Takhle se power play nehraje, chyběl důraz před brankou!“ • U Chlebouna tentokrát v duchu párečkových orgií • Černí pasažéři Bohouš s Jenckem kazí dobré jméno klubu • Tradiční after party v Lucerně • Cajda s Jenckem museli „skousnout“ přítomnost dalších spoluhráčů •

Potvrdilo se, že v Běchovicích Február neprohrává, ovšem remíza je pro kolchozníky vzhledem k průběhu zápasu velkou ztrátou a objektivně je třeba říci, že nebylo daleko ani od prohry.

Do zápasu nastoupil Február bez tradiční opory zadních řad Dědka, který se stále potýká se svalovým zraněním zadního stehenní svalu, jehož původní příčinu lze zřejmě hledat v otlačeninách způsobených vysedáváním na kancelářské sesli. Každopádně Dědek se ujal pouze role fotografa a prvních 15 minut zápasu byla absence tohoto řízného beka s chladnou hlavou více než patrná.

Hra obou mužstev byla neuspořádaná a gólové šance vznikaly povětšinou po individuálních chybách a chaotickém způsobu bránění. První velkou příležitost propásnul Šimon, kdy místo střely na bránu volil ještě přihrávku na zcela volného Baltíka, žel míč z jeho kopačky adresáta nenašel. Po gólu rovněž volal Cajdův průnik a jeho následná přihrávka na zcela volného Michala, ten však vší silou z bezprostřední blízkosti trefil pouze obličej gólmana soupeře. Od té doby měl brankář FC Sorry ze střel kolchozníků značný respekt, nechodil do soubojů a ke všem střelám se otáčel zády. Je zajímavé, že si toho Február byl vědom, přesto v každé další šanci nedokázali až na tři výjimky červenožlutí v klidu uklidit balón k tyči – místo toho pálili jak diví do brankářových zad, hýždí a nastavených pat.

V první čtvrthodince ještě dvakrát nebezpečně střílel Šimon a jednou Jencek, ale gól jim souzen nebyl. Naopak soupeř často pronikal do nebývale rozhozené obrany Februáru a nutno říci, že červenožlutí drželi bezgólový stav jen díky nemohoucnosti soupeře v zakončení.

V poslední desetiminutovce se však přeci jen hra Februáru urovnala a začaly padat i góly. Nejprve si na Šimonův roh ideálně naběhnul Kosťa a přesnou střelou poslal Telgárt do vedení. Február se poté snažil lépe kombinovat a soupeř jen stěží odolával jeho útokům. Další gól střelil po Šimonově nadýchaném pasu hlavou opět Kosťa a třetí gól přišel hned vzápětí. Šimon vybojoval balón na půlce, jeho průnik nikdo nezachytil a tváří v tvář gólmanovi rozvlnil síť potřetí.

Zdálo se, že je zápas rozhodnut, ovšem na druhý poločas bude Február asi dlouho vzpomínat. Hra byla zpočátku vyrovnaná, i když šancí měl možná více Február. Bohužel i když se červenožlutí ocitli osamoceni před gólmanem soupeře, nedokázali vytěžit nic z jeho zajímavého způsobu vybíhání zády k balónu a povětšinou trefovali jeho otočené nohy. V dobrých pozicích se ocitl Cajda, Baltík, Michal, ale všichni trefovali jen gólmana.

Naopak soupeř zjednodušil hru a nakopávanými balóny hledal vepředu svého urostlého útočníka, který buď šikovně sklepával míče anebo se dokázal obtočit okolo obránců a pohotově vystřelit. Po jedné z jeho přihrávek vstřelilo Sorry do odkryté branky gól, což nepochopitelně rozhodilo družstevníky, kteří se poté přizpůsobili hře soupeře a gólově již nedokázali odpovědět.

Pohroma přišla na Február zejména v podobě druhého darovaného gólu. Soupeřův přímý kop dokázal Jansič vyrazit pouze před sebe, k balónu se dostal útočník Sorry, jeho střelu Jansič dokázal vyrazit, ovšem pouze do Bohoušových hýždích, od kterých se míč odrazil do odkryté branky Februáru. Typický inkasovaný gól Februáru, jenž dokázal soupeře ještě více povzbudit.

Február si sice dokázal ještě vypracovat nějaké šance, ale např. Cajda, Bohouš či Kosťa opět až komicky ztroskotali na zády chytajícím gólmanovi… Bohužel závěr zápasu začal Február hrát nesmyslné nákopy, z kterých pochopitelně nic nevytěžil a pouze odevzdával soupeřovi balóny. Třetí gól visel ve vzduchu a 12 minut před koncem již bylo vyrovnáno. Šimon po nákopu soupeře nedokázal ubránit pořízka v útoku Sorry a ten si s vyběhnuvším Jansičem snadno poradil – 3:3.

V poslední desetiminutovce měl soupeř jasně navrch, mezihra Februáru se zcela vytratila a jen díky Jansičovým zákrokům a nepřesnosti soupeře „uhájil“ Február druhou letošní remízu z Běchovic. Jasně vyhraný zápas si Február svojí pasivní hrou zbytečně zkomplikoval a přišel tak o drahocenný bod.

I tak se nakonec našel důvod vydřený bod oslavit a po přesunu na Masarykovo nádraží pokračovaly velkolepé oslavy v oblíbeném baru Lucerna.

5. 5. 2011 Běchovice

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Jencek, Cajda – Kosťa, Michal, Baltík

Góly: 21. min Kosťa (Šimon), 27. Kosťa (Šimon), 27. Šimon

soupeř skóroval v 37., 42. a 48. minutě

lucerna-small

V oblíbeném podniku Lucerna zpytuje Bohouš své svědomí poté, co se pokusil toho večera lstivě oklamat pana průvodčího a doslova mu uzmout 8 korun.