FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. H.K. 12 6:2 (1:0)

Šimon — 11. 05. 2017

Jenckovo a Kubovo zranění v předešlých dnech nevěstilo z hlediska soupisky nic dobrého, přesto měl mít dle předpokladů Február dva hráče na střídání. Žel v době výkopu zela střídačka červenožlutých prázdnotou a nebýt starého harcovníka Čendy, který po letech přijel oprášit (Wydleho) kopačky, nastupoval by Február v pěti hráčích. Později alespoň dorazil Tajfun, a tak si rolníci mohli dovolit luxus v podobě jednoho střídajícího.

Ten den bylo vzhledem k letošnímu chladnému dubnu a květnu relativně teplo, což se možná podepsalo pod letošním nejhorším výkonem Februáru. Červenožlutí sice vyhráli, ale nebyli schopní si kloudně přihrát a zodpovědnost ohledně bránění po ztrátě míče byla nijaká žádná. Soupeř se navíc příliš nepohyboval a ve druhé půli hrál z důvodu zranění pouze o čtyřech hráčích v poli.

V prvním poločase měl Február alespoň přehršel šancí, ale ujala se jediná, kdy po Šimonově akci a přihrávce napříč vápnem skóroval do odkryté branky Martin. Samotný Martin měl na noze minimálně dalších 5 branek, ale toho dne neměl štěstí v zakončení, a když po blafáku brankářovi nedokázal usměrnit balón do zcela odkryté branky, zdálo se, že na tým Februáru je uvalena nějaké kletba. Poločas skončil hubeným vedením 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil soupeř pouze ve čtyřech v poli, a ač si Február o přestávce důrazně vštěpoval, že si musíme hlavně trpělivě nahrávat, tak samotná hra byla pravým opakem. Naštěstí Telgárt přidal díky úniku Martina a Tajfuna rychle druhý gól, ale soupeř dokázal utéci obraně a snížit na 1:2. Následně si sice Telgárt vývoj utkání pohlídal (díky Martinově lobu, Čendově akci, Šimonvě patičce a Bohoušově šťastné střele), ale s pohlednou a účelnou hrou to mělo pramálo společného. Soupeř se dokonce několikrát dostal do zakončení a ještě jednou skóroval, zkrátka hrůza, děs.

Doufejme, že takový výkon byl pro Február varováním a do dalších klání nastoupí již s vědomím, kterak se to opravdu dělat nemá.

2. května 2017 Mikulova

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle – Martin, Čenda, Tajfun

Góly: 12. Martin (Šimon), 35. Tajfun (Martin), 42. Martin (Čenda), 45. Martin, 50. Šimon (Martin), 60. Bohouš (Martin)

Soupeř snižoval na 1:2 ve 38. a na 2:5 v 52. min.