FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. Pape Dejvice 4:1 (2:0)

Šimon — 11. 05. 2007

• Třetí vítězství Februáru v řadě! • Gólů mohlo být povícero • Na suchdolské pláni Február neprohrává • Pomohly k vítězství Milanovy flakóny kolínské? • Metrosexuál Milan: „Snažím se o sebe trochu pečovat…“ • Kdo příště pomůže Lukymu „Palizovi“ s nákupem? • Nejlevnější brokolice jedině v Delvitě! • Sehraje Február exhibici v Kauflandu? • Náměstek Nocárek opět nepřišel… •

Před úvodním hvizdem zápasu se zdálo, že hrbolatá suchdolská pláň Februáru příliš svědčit nebude. Navíc soupeř měl ve svém středu dva poměrně technicky dobře vybavené hráče, ale postupem času se ukázalo, že větší rozměry hřiště jsou nad síly dejvických, a tak běhavější zemědělci z Telgártu zaslouženě dokráčeli ke svému třetímu letošnímu vítězství.

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, ale postupem času se do nebezpečného zakončení dostávali jen hráči Februáru. V dobré formě se představil především Míla, jenž pro úspěch týmu obětoval půllitr svého oblíbeného jasmínového parfému, kterým si před zápasem polil celý dres – prý, aby byl více nažhaven. A úvodní gól nezařídil nikdo jiný než Míla, který vystihnul chybnou rozehrávku soupeře a Robinovi nezbylo nic jiného, než ťuknout balón do odkryté branky. Útoky Februáru se na branku dejvických hrnuly jak vody z jarního tání na Kralovej holi a jen zbrklá koncovka střelců zatím nedovolovala navýšení skóre. Největší šance si vypracovali zejména Milan (podařená dělovka z přímáku) a také Wydle a Cajda, ale jejich pokusy skončili jen na tyčích branky soupeře.

Na druhé straně toho Pape příliš nepředvedli, za celý poločas jedinkrát vystřelili na Jansiče, ale jejich pokus rovněž jen zazvonil brankovou konstrukcí. Když už se zdálo, že poločas skončí 1:0, přišel přímý kop, jenž bravurně rozehrál Luky na Cajdu a ten se již nemýlil – 2:0.

Začátek druhé půle vyšel lépe dejvickým. Úvodní šanci si sice vypracoval Cajda (opět střela jen do tyče), ale poté se Február zbytečně stáhnul do obrany a soupeř několikrát nebezpečně zahrozil. Bohužel jedinkrát také z těžkého úhlu vystřelil na branku a podařenou střelou o tyčku snížil na 1:2. Poté se nešťastně zranil Šimon, jenž v hlavičkovém souboji po soupeřově ataku zkusil tvrdost svých zubů (prý nic moc) a otřesen raději odstoupil ze zápasu.

Vzápětí se však Február opět vzchopil a vrátil se ke své hře z prvního poločasu. Třetí gól vsítil po nádherné kombinaci Milan a další nadějné střely jen těsně míjely soupeřovu branku anebo si s nimi poradil brankář Dejvic. Nejvíce se činili Baltík, Luky, Míla a Cajda (třetí tyčka), ale poslední čtvrtý gól dal nakonec opět do prázdně branky střelec zápasu Robin.

Február nakonec zaslouženě porazil vedoucí tým tabulky 4:1 a zachoval si tak naději na postup do šesté ligy (nebo do čtvrté?). Pozápasové oslavy si nejvíce užili Luky s Milanem, kteří strávili opojný večer v supermarketech Albert, Delvita, Kaufland a Lidl. Příště v Tescu na viděnou.

*9. 5. Suchdol

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bouřka, Cajda, Jéňa - Milan, Luky, Baltík, Robin, Wydle

Góly: Robin (Milan), Cajda (Luky), Milan (Wydle, Cajda), Robin (Cajda)*