FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. Real Sharks 0:0 (0:0)

Šimon — 15. 10. 2008

gojko-small • Bezbranková remíza ve strašnickém písečném šapitó • Plážový fotbal Februáru vítězství nepřinesl • Kolchozníkům k výhře nepomohl ani Bohoušův mocný řev • Wydle s křikem nesouhlasí! • Cajda by na hřišti blil… • Na Struze zahrádková sezóna skončila • Na ples Februáru pozváni Valentina Těreškovová, Jiří Sovák a Pepi Bican • Paul Newman se omluvil •

V pátém podzimním kole se natěšené ochozy strašnického Junioru gólu nedočkaly. V zápase jednoznačně dominovali gólmani, zejména pak rolnický brankář Gojko Mitič, jenž zejména v první půli svými hbitými zákroky přiváděl soupeře k šílenství.

V první půli byl jednoznačně lepší tým Real Sharks, který daleko lépe kombinoval a svým pohybem dokázal několikrát překvapit zkoprnělou obranu Februáru. První vážnější šanci si sice vypracoval Cajda, když z úhlu těsně minul, ale poté se k zakončení dostával již jen soupeř. Obraně Februáru dělaly problém zejména standardní situace, ale soupeř dlouho nebyl schopen trefit branku Telgártu. Rolníci rovněž záhadně vyklidili střed pole a „skuteční žraloci“ tak měli spoustu času na střelbu ze střední vzdálenosti. Naštěstí měl toho dne formu jako hrom Gojko Mitič, který všechny střely mířící do branky Februáru stačil vytěsnit.

V závěru poločasu se přeci jen kolchozníci trochu osmělili a dokázali soupeře dvakrát přečíslit. Ovšem přečíslení Bohouše, Robina a Wydleho a později i Míly s Jendou vždy selhalo na nepřesné finální přihrávce. Je však třeba říci, že nerovný terén Junioru měl na zkažených přihrávkách značný podíl.

Ve druhém poločase se obraz hry náhle změnil ku prospěchu Februáru. Žralokům zřejmě došel dech a najednou se po hřišti pohybovali jak paryba na suchu. V největší šanci zápasu se objevil zkraje druhé půle Robin, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal brankář soupeře se štěstím vyrazit. Následně několikrát tvrdě pálil šutér Milda, ale jeho střely dokázali obránci žraloků vždy na poslední chvíli zblokovat. Úvodní silnou čtvrthodinku druhé půle uzavřela slabá Cajdova střela do prostřed branky a vzápětí chytře rozehraný volný přímý kop, při kterém Cajda ideálně předložil naběhnuvšímu si Pavlovi. Žel Pavlova střela jen těsně minula pravou šibenici.

Po tomto náporu se hra postupně vyrovnala, Február přestal aktivně hrát a v obraně následovalo několik až komických pokusů o důrazný odkop balónu. V tu chvíli nepomohl ani mocný Bohoušův řev: „Urvi to, urvi to, urvi to!“ a Február od inkasované branky uchránila jen nemohoucnost soupeře zakončit svoje útoky přesnou střelbou.

Poslední slibnou akcí v zápase mohli strhnout vítězství na stranu červenožlutých Cajda s Mílou, když postupovali na osamoceného obránce, ovšem Cajdova finální přihrávka opět našla jen nohy jediného bránícího žraloka.

Zápas tak skončil spravedlivou remízou, která byla náležitě oslavena v restauraci Na Struze.

12. 10. Junior

Sestava: Gojko – Bohouš, Pavel, Cajda, Jéňa – Míla, Robin, Wydle, Jenda