FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. Real Sharks 0:1 (0:0)

Šimon — 29. 04. 2009

wydle1-small • Prach jsi, v prach se obrátíš • Na Hagiboru Február nevyhrává • Škvára, to je moje gusto! • Smrtící žraločí stisk v 53. minutě • Cajda: „Pokrytí balónu je moje specialita!“ Kdo se bojí zadní tyče? • Milanovy střely cíl nenašly…• Velkolepé oslavy propukly v blízkém restaurantu – prohrát o gól není ostuda! • Ford Fiesta a šest medvědů s Cibulkou • Prodloužení U Bansethů strhující konec nepřineslo •

Klimatické podmínky v podobě silného větru a téměř měsíc trvajícího sucha nevěstily pro stav škvárového Hagiboru pranic dobrého. Předtuchy se vyplnily, a tak obě dvě mužstva musela podstoupit nelítostný boj s prachovou bouří, která v kombinaci se zapadajícím sluncem a příšerným terénem vytvořila dosti nepříznivé podmínky pro sehrání fotbalového klání.

Od začátku zápasu bylo zřejmé, že na takto těžkém terénu příliš branek nepadne a utkání tak může rozhodnout jedna zbytečná chyba. Obě mužstva se soustředila hlavně na defensivu a útoky do zabezpečené obrany byly téměř vždy zdárně odvráceny.

Jednou z výjimek byla první desetiminutovka utkání, kdy si rychlým přechodem do útoku vypracoval Február několik nadějných příležitostí, ale gól vsítit nedokázal. Nejprve po Cajdově prostrčení postupoval sám na branku Milda, ale nedokázal přehodit již dávno se složivšího gólmana Žraloků. V další šanci se opět po Cajdově exklusivní přihrávce ocitl Robin, žel ze záhadných důvodů nedokázal zasunout balón do zívající branky. Po sérii rohových kopů se do zakončení prodral kladivář Kosťa, ale jeho střele chyběla přesnost. Poslední velkou šanci Februáru v úvodu utkání měl opět Míla, ale jeho zdařilá střela jen o pověstný chloupek těsně minula pravou tyčku soupeřovy branky.

Po úvodním náporu červenožlutých se hra vyrovnala a naopak závěr poločasu patřil Žralokům, kdy nekončící sérií autových vhazování a rohových kopů zle zatápěl obraně Telgártu. Naštěstí byly všechny kousavé střely Žraloků většinou zblokovány obránci, se zbytkem si poradil pozorný Jansič, a tak první půle skončila bezbrankovou remízou.

Ve druhém poločase pokračoval urputný vyrovnaný boj obou mužstev, přihrát si třikrát po sobě bylo díky terénu téměř nemožné a když už se jedno z mužstev dostalo do zakončení, střela mířící přes klubko hráčů v prašném oparu málokdy prošla až ke gólmanovi.

Jako největší příležitosti na straně kolchozníků lze vzpomenout Mildovu individuální akci, jehož střelu zachytil až pozorný gólman, dvě Šimonovy zblokované střely a dvě Kosťovy příležitosti po rohových kopech, největší šanci však měl na kopačce Cajda. Nadějný break „tři na jednoho“ v podání Bohouše, Cajdy a Kosti gradoval Bohoušovou přihrávkou Cajdovi na pravé křídlo. Ten však místo střely volil ještě přihrávku na nabíhajícího Kosťu, ta však nebyla z nejpřesnějších, a tak největší šance kolchozníků skončila přihrávkou do hagiborských pelyňků…

Několik nadějných střel si samozřejmě připsal i soupeř, ale zdálo se, že branka v tomto zápase nebude souzena ani jednomu družstvu. Bohužel bylo to jen mylné zdání a nebyl by to snad ani Február, aby si jedinou branku utkání, která skončila v Jansičově síti, nevstřelil téměř sám. Inu, to bylo tak. K výkopu od branky se nahrnul Cajda s tím, že obranu soupeře překvapí rozehrávkou po zemi směrem na středový kruh, kde se pohyboval Wydle. Přihrávku však zachytil soupeř a vysokým nákopem poslal skákavý balón kamsi mezi roh a levou Jansičovu tyčku. Zde však byl vykopávající Cajda a zdálo se, že před jediným dotírajícím Žralokem si zkušeně kryje balón a čeká až se dokulí do autu. Co se ale nestalo! Hbitá pavoučí noha útočníka Žraloků na poslední chvíli do míče kopla a k překvapení všech balón mírným obloučkem zapadl za Jansičovu pravou tyčku. Gólman Februáru si totiž z branky popošel víc, než by bylo zdrávo a na lobovaný balón tak neměl šanci dosáhnout. Zkrátka a jednoduše naprosto zbytečný gól (dokonce i sudí zápasu litoval hráče Februáru, že to byla opravdu bolestná rána).

Ve zbývající sedmiminutovce se toho již příliš nestalo. Z dalšího protiútoku sice ještě Real Sharks trefili levou Jansičovu tyčku, ale jinak už se žádná výrazná šance neobjevila.

Přestože hrál Víťazný február o poznání lépe než v minulém ostudném zápase na Pražačce, na body stejně nedosáhl, a tak nezbývá než doufat, že v příštím kole již konečně prolomí prokletí osudné Pražačky a konečně zvítězí.

Odkaz na video z utkání VF vs. Real Sharks: http://www.realsharks.wbs.cz/Video.html

26. 4. 2009 Hagibor

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Wydle – Kosťa, Míla, Robin

Jediný gól utkání vstřelil soupeř v 53. minutě.