FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: FK Víťazný február vs. Tsunami 99 2:1 (2:0)

Šimon — 15. 10. 2010

baltik-small• Tsunami tentokrát Február nespláchlo • Nevstoupíš dvakrát do téže řeky aneb vítězná mlha v údolí Rokytky • Jansičův přesný výkop a Michalova pohotovost • Dědek a jeho dvojí housle Stradivárky • Dědek: „Když housle, tak jedině tam a zpátky!“ • Fotoreportér Cajda v roli lovce beze zbraně • Cajda: „Vždycky jsem tvrdil, že mám jedinečnou fotografickou paměť • Bohoušovi kličky opět ozdobou zápasu • Bohouš:“Jednou mi ta klička vyjde, a to pak budete valit bulvy, panáčkové! • Sebral Dědek Jansičovi druhou vychytanou nulu? • Víťazná oslava U Jagušky • Čte vůbec Cajda web februáru? • Kterak Jencek na zub pořízení klubového trička přijít nemohl • február tečka co? •

Vzpomínáte? 14. 10. 2008 Meteor, Tsunami 99 a ostudná prohra po nemastném neslaném nesladkém nekyselém nehořkém výkonu 2:3. Naštěstí se tentokrát historie neopakovala a vyjma poslední pětiminutovky utkání měl Február celý zápas pod kontrolou a zaslouženě si tak připsal třetí letošní vítězství.

Na rozlehlém hřišti Meteoru Február na nic nečekal a snažil se od samého počátku vsítit vedoucí branku. Nejprve se dvěma rychlým kontry blýsknul Šimon, ale ani jedna z jeho střel si nenašla cestu mezi tyče soupeřovi branky. Poté dvěma povedenými střelami zazvonili o tyče Michal s Bohoušem a jak se tak říká, gól visel ve vzduchu.

Jenže soupeř se brzy oklepal a vytáhnul na Telgárt svou starou osvědčenou zbraň z prvního měření sil před dvěma lety – centry a auty na zadní tyč a jen díky své neschopnosti lépe zalícit nevsítilo Tsunami vedoucí branku. Vzápětí však Februáru pomohla přímočarost Jansičova výkopu, který si skvěle zpracoval Michal a tváří v tvář gólmanovi Tsunami se nemýlil a razantní střelou vsítil vedoucí branku. Tsunami bylo po inkasované brance lehce otřeseno a zapomínalo na důslednou obranu. Nejprve se do střelecké pozice svým důrazem probil Gojko Mitič, ale gól se mu přes velkou snahu vstřelit nepodařilo. Hned vzápětí ale uvolnil Michal naběhnuvšího si Dědka, který svou brilantní technikou zpracoval těžkou přihrávku a gólem mezi nohy brankáře rozjásal červenožluté barvy podruhé.

Do konce první půle ještě Február dokázal několikrát zahrozit ve vápně Tsunami – zvláště po několikeré spolupráci Šimona, Baltíka a Jencka, ale třetí gól už Február nevstřelil. Naopak na druhé straně v samém závěru poločasu Jansič se štěstím vytáhnul zdařilou střelu soupeře, která nakonec jen zazvonila pravou tyčí branky Telgártu.

Ve druhém poločase na rozlehlém Libeňském kolbišti oběma teamům rychle docházely síly, přesto se zdálo, že družstevníci mají o chloupek více sil. Soupeř hrozil zejména ze svých standartek, ale větší příležitosti si vypracovávali rolníci z Telgártu. Nejprve již počtvrté v zápase zazvonil tyčí štírek Baltík, poté si několik příležitostí ke střele vypracovali Jencek s Michalem, ale brána Tsunami jim byla příliš malou.

Do největší šance druhého poločasu se důrazně prodral podél brankové čáry Šimon, ale místo přenechání balónu Bohoušovi volil individuální zakončení, které skončilo ztlumeno v oblasti brankářova břicha. Dalších několik breaků skončilo nepřesnou finální přihrávkou, a tak se bohužel stalo to, co obvykle nastane po zahozených příležitostech – gól soupeře.

Kousek za půlkou nestačil Dědek zareagovat na rozběhnutí soupeře a rázem se hráč Tsunami ocitnul osamocen na hranici pokutového území. Jeho gólová střela mu příliš nesedla, žel Jansič na střelu mířící do protipohybu nestačil zareagovat a soupeř tak pět minut před koncem snížil na rozdíl jediného gólu. V závěrečném náporu Tsunami Február zle svíralo, zejména jeho standartky a hlavičkující útočníci byli opět velmi nebezpeční, ale jejich střely naštěstí míjely Higuitovu branku. V poslední šanci v poslední minutě mohl dokonce Február přijít o vítězství. Po dorážce Tsunami z pozice na zadní tyči zvonila v zápase popáté tyč, ale štěstí stálo tentokrát na straně Februáru a další důležité vítězství tak družstevníkům neuteklo.

Vítězoslavný tah Libní byl nakonec zakončen posezením v oblíbeném restaurantu U Jagušky, kde byl mimo jiné na spontánní klubové schůzi přednesen návrh reprezentativního klubového trikotu, z čehož měli největší radost Cajda a zejména Jencek. Doufejme, že jeho nadšení strhne i ostatní a co nevidět bude po tomto módním skvostu prahnout celé mužstvo.

12.10. 2010 Meteor

Sestava: Jansič – Šimon, Gojko, Bohouš, Dědek – Jencek, Baltík, Michal

Góly: 12. min Michal 1:0 (Jansič), 24. min Dědek (Michal) 2:0

Soupeř snižoval na 1:2 v 56. minutě