FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: VF – Don Giovanni 3:1 (2:0)

Šimon — 10. 05. 2001

Februáááár, februáááár!!!!

Příliš brzký začátek utkání a souběžně běžící čtvrtfinále hokejového MS odlákalo z ochozů velký počet fanoušků, ale ti, kteří přišli, nelitovali!

Od začátku zápasu bylo jasné, kdo si lépe rozumí s balónem a zároveň, kdo nechá na hřišti srdce, možná i něco jiného. Útok střídal útok, avšak obrana soupeře odolávala až do 20. min., kdy po lišácky zahrané standardce v podání Schimona a Kváši se poprvé rozsvítilo červené světlo za soupeřovou bránou. V 25. min. představení pokračovalo: Pavel po opakované bombě zvýšil na 2:0. Jedinou kaňkou na našem výkonu v prvém poločase bylo zakončování akcí v podání Čendy a Cajdy, kteří místo sítě pálili raději do topolů. Druhý poločas jsme se však nechali ukolébat a zápas jsme dohrávali v ležérním tempu. Přispěly k tomu zvláště některé Kvášovy kiksy, kdy např. dokázal vzít z lopaty Bohoušovi gól, kterým se již chystal protrhnout síť. Další kiks znamenal snížení soupeře: po rohu Kváša neuhlídal hráče a Der Klaun-Jansič se jen ohlédl 2:1.

Poté jsme se vhodnými výrazy přeci jen vyburcovali (např.: Čuráku!, Tlustý prase!, Kuřbuřte! atd.) k lepšímu výkonu a zápas již opět připomínal exhibici. Třešničkou na dortu byl Cajdův gól, když mazácky zasunul: 3:1. To však nemění nic na tom, že Cajda a jako obvykle též Čenda, se stali totálními spalovači šancí a zkazili tak dojem exhibičního zápasu…
duben Litvínovská

Komentář rozhodčího: Rychlejší a lépe kombinující Február zvítězil – utkání se hrálo ve velmi férovém duchu.

Sestava: Jansič - Děda, Šimon, Pavel, Kváša, Cajda, Bohouš, Čenda, Wydle
Góly: Kváša (Šimon), Pavel, Cajda ( Bohouš)