FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: VF vs. FC Sešívačka 5:4 (2:4)

Šimon — 26. 04. 2005

• 1. letošní vítězství! • 4 góly za poločas v síti Februáru! • Velkolepý obrat v druhé půli • Kváša po prvním poločase znechuceně odešel… • Robin aspiruje na titul „Gólman roku“ • Bohouš si tontokráte na Klárku „nešáh“… • Cajdův likvidační faul: „Té dívky jsem se ani nedotknul!“ • Únik ze sestupového pásma!•

Důležitý pátý zápas začal pro Február jak nejlépe mohl. Po rozehrání se před soupeřovu branku po přesné Kvášově narážečce probil Šimon, přihrál Honzovi, ten výjimečně Cajdovi, který se příliš nerozmýšlel a jeho přesná střela otevřela v prvních vteřinách skóre zápasu. Február nadále tlačil, chtěl své vedení potvrdit dalším zásahem, ale scénář prvního poločasu se začal pomalu měnit v tragikomedii. Na zápas se bohužel nedostavil Mrďoch (pornobranže jest prací časově náročnou…) a tak se ze začátku postavil do branky Robin „Buffon“. Ojedinělý centr na hranici vápna si filuta Robin nikým neatakován dokonale stáhnul a ještě dokonaleji si ho hodil přímo do branky… - 1:1. Na takovéto okamžiky je ale Február již dávno zvyklý a tak odpověděl, jak nejlépe mohl. Po další Honzově přihrávce střílel znovu Cajda do odkryté branky a Telgárt podruhé v utkání vedl. Ne však na dlouho. Robina po prvních deseti minutách vystřídal v brance Šimon a po pár zahřívacích zákrocích to „přišlo“. Ztráta balónu na půlce, nahrávka za obranu, nenadálá teč stehnem do Šimonova protipohybu a rázem bylo opět srovnáno.

Február se však nevzdával, Šimona v brance nahradil Bohouš a začínalo se opět od začátku. Kombinace na soupeřově polovině byla díky Kvášovi - oproti předchozím zápasům - výrazně lepší, ale střely Februáru se nedokázaly vtěsnat mezi tyče branky Sešívačky. Do největší šance se po Šimonově pasu dostal zcela osamocený Kváša, ale ani jeho pokus neskončil brankou.

To nejlepší z první půle ale přišlo vzápětí. Nepochopitelná ztráta míče na půlce, přečíslení obrany, nahrávka do vápna na osamoceného útočníka a podél vyběhnuvšího Bohouše střela na 2:3. Následovala krátká mezihra. Poté Bohouš v brance záhadně rozehrává přímo na nohu slečny Jírové, ta si balón narazí s útočníkem a zcela osamocena zostuzuje Bohouše jesličkama. (Možná to šlo Bohoušovi pod nohou, ale takhle to zní líp…) První poločas nakonec končí poměrem 2:4 a situace se zdá býti zoufalou. (Pro připomenutí – naposledy dostal Február čtyři branky za poločas v červnu 2004, v 10. kole od Sparty Popularos – celkově 1:5!)

Do druhého poločasu nastoupil Telgárt bez Kváši, s Honzou v brance a začaly se dít věci! 33. minuta – Mára vyhrává osobní souboj před vápnem soupeře a výtečnou falšovanou střelou snižuje na 3:4. 34. minuta – Bohouš sbírá vysoký centr na vlastní polovině a sólem podél lajny se dostává až do vápna, kde tečovanou střelou srovnává na 4:4. Následoval další tlak Februáru, soupeř se jen sporadicky dostával na polovinu kolchozníků – Honzu v brance ve druhé půli neohrozil jedinou střelou! Ve 45. minutě střílí Šimon, obránce jednoznačně sráží ve vápně míč rukou, ale rozhodčí vytahuje zákrok na hranici vápna. K míči se staví levák Špáťa a šťastnou střelou pod zdí dává vítěznou branku na 5:4!

Deset minut před koncem se zraňuje soupeřova hráčka Klárka (po Cajdově zákroku, který sice tvrdí, že se jí ani nedotknul, ale všichni ostatní viděli jeho wrestlingový likvidační zákrok na koleno s touhou definitivně vyřadit nejlepšího hráče – hráčku soupeře). Po krátkém přerušení se ještě zrodily dvě šance. Nejprve po klasickém signálu Šimon – Bohouš mířil Bohouš hlavičkou těsně nad a poté po úniku Cajda – Špáťa pro změnu Špáťa hlavou netrefil zcela odkrytou branku. V závěrečných minutách již Február nedovolil soupeři téměř nic a tak se zrodilo první letošní šťastné vítězství!

26. 4. Pertoldova

Sestava: Robin (Šimon, Bohouš, Honza) – Bohouš, Šimon, Špáťa, Mára – Cajda, Honza, Robin, Kváša

Góly: Cajda (Honza, Šimon, Kváša), Cajda (Honza), Mára, Bohouš, Špáťa