FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

5. kolo: VF vs. Nottoric Forest 2:1 (1:1)

Šimon — 03. 10. 2005

• Císařská louka Februáru svědčí • Z bahenních kúpelí vyzvednuto druhé vítězství • Veselo bylo i v cirkuse Hulberto • Umí Bouřka žonglovat s pulitry? • Nasadí si příště Roj Kýn sonnenbrille? • Špáťa: „Když se starouš dobře natočí, tak je nejlepší!“ • Je Bohouš VyVolený? • Bouřka a jeho dvě tyčky •

Po tragickém nedělním zápase na Pražačce se v pátém kole Február vrátil na Císařskou louku s touhou konečně zvítězit. Výhry se Február sice dočkal, ale snadné to rozhodně nebylo. První vážnou překážkou byl bahnitý terén, na kterém se nesnadno pohybovalo, těžko kombinovalo a především nepřesně střílelo. Značnou výhodou se naopak ukázalo, že soupeř neměl nikoho na střídání a tak s přibývajícím časem postupně fyzicky nestačil.

Jelikož pondělní zápas obětovala brankářská jednička Februáru Láďa natáčení druhého dílu zoofilního porna „Zvířátka a Petrovští – Lapálie kozla Kokeše“ ve svém fitcentru, postavil se na úvod zápasu do branky Pavel. A nevedl si vůbec špatně!

Február od začátku lépe kombinoval a snažil se - jako vždy – dovést balón až „do kuchyně“, což však na tomto terénu nebylo zřejmě nejpříhodnější. Nottoric Forest se naopak snažil prosadit dlouhými nakopávanými balóny a na bahnitém terénu s nepředvídatelným odskokem se několikrát dostal k nebezpečnému zakončení. Naštěstí vždy obrana spolu s Pavlem nebezpečí zažehnala a tak se zdálo, že je jen otázkou času, kdy se Telgárt ujme vítězství. Po deseti minutách se však Šimon rozhodnul vystřídat Pavla v brance a přišla pohroma. Při útoku soupeře nejdříve zaspal Špáťa, Nottoric Forest se dostal do přečíslení a s pomocí náhodné přihrávky, která se zadrhla v bahně se balón kolem ležícího Šimona dostal k cela volnému hráči u druhé tyče, který se již nemýlil – 0:1.

Február se naštěstí nesložil a snažil se o brzké vyrovnání. Nejblíže měl k němu asi Bohouš, ale jeho střela po rohovém kopu místo v brance skončila kdesi v listoví stoletých topolů. Tlak Februáru se postupně zvyšoval, přesto však soupeř stačil do přestávky ještě několikrát zahrozit. Naštěstí útočníci Forestu byli příliš zbrklí a z výhodných pozic nedokázali trefit Šimonovu branku. Když už se zdálo, že poločas Február prohraje, zrodila se výtečná kombinace po ose Pavel – Lukáš – Bouřka. Posledně jmenovaný mazácky zakroutil svoji střelu tak, že se odrazila od obou tyčí a nakonec se štěstím skončila v síti – 1:1.

Druhý poločas se odehrával již jen ve znamení Februáru. Do branky se vrátil Pavel, ale příliš práce neměl, ve druhém poločase na něj šla jediná střela, kterou s přehledem zlikvidoval. Soupeř se neustále jen spoléhal na nakopávané balóny, ale jeho útočníci nebyli natolik důrazní, aby se prosadili, a tak se zbytek zápasu odehrával spíše na polovině Forestu. Bohužel na polovině, která byla daleko bahnitější. Vázla tak finální přihrávka a zejména střelba, která se zdála být téměř nemožnou. Přesto se rodily šance – hlavně po autovém vhazování či po rohových kopech, ale ani obávané Bohoušovy hlavičky nevedly k úspěchu. Další šanci po rohu neproměnil Roj Kýn a když se neujala ani žádná ze Šimonových střel, vypadalo to že kýženou vedoucí branku dnes Február nevstřelí. Naštěstí se ale k závěru po několika zastřelovacích pokusech rozeběhnul kanonýr Lukáš a přesně mířenou střelou zajistil Februáru důležité vítězství.

Poslední slovo měl ještě Špáťa, ale ani jedna z jeho dvou střel po Šimonových rozích se nevešla do branky Forestu a tak Február za asistence výborně pískajících rozhodčí zvítězil nejtěsněji 2:1.

Vítězná oslava v oblíbeném veslařském klubu byla jako vždy okouzlující, zvláště pak, když nám Honza Bouřka předvedl pár žonglérských kousků s pulitrem…

3. 10. Císařská louka

Sestava: Pavel (Šimon) – Bohouš, Špáťa, Šimon (Pavel), Roj Kýn – Jenda, Robin, Lukáš, Bouřka

Góly: Bouřka (Lukáš, Pavel), Lukáš (Šimon)