FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6.k. FK Víť. február vs. Hlavonožci na niti 2:2 (2:2)

Šimon — 27. 05. 2015

Jednoznačně promarněná příležitost ke snadnému vítězství. Tento ztracený bod může Február na konci sezóny hodně mrzet. Od začátku zápasu se družstevníci hnali za vítězstvím, ovšem zklamáním byla (jako vždy) koncovka. Február soupeře lehce přehrával kombinační hrou, ale šance v podobě střel Cajdy, Bohouše a Honzy nedokázal proměnit. Naopak první vážnější akce Hlavonožců skončila pro Február dosti nešťastným gólem, kdy tečovaná střela přeleťela vyběhnuvšího Jansiče a zapadla za tyč.

Február se naštěstí nepoložil a pokračoval dál ve své kombinační hře. Vyrovnání nakonec přinesl nacvičený signál Cajdy a Šimona, kdy nabíhající Šimon na poslední chvíli zaimprovizoval a Cajdovu střílenou nahrávku dokázal z hranice vápna přesně usměrnit k tyči. Sotva soupeř rozehrál, balónu se zmocnil Baltazar de Zebrin a ideální křižnou nahrávkou našel zcela volného Michala, který si tváří v tvář gólmanovi věděl rady a jeho přesné housle otočily skóre utkání. Február si hlídal vítězství, žel chvíli před poločasem došlo k přečíslení obrany, Cajda měl na starosti dva hráče, kteří si věděli rady, a tak do zpola odkryté Jansičovy branky padnul vyrovnávací gól.

Ve druhém poločase se až na výjimky hrálo de facto jen na soupeřově polovině. Február měl nespočet šancí, ale ani do zpola odkryté branky nedokázal vsítit gól. V několika šancích se ocitl Baltazar, ale jeho střely jen těsně míjeli branku nebo byly zavčasu blokovány. Jasnou možnost měl též Michal, ale netrefil ze dvou metrů ideálně, Cajda zvonil tyčemi, Šimon tváří v tvář brankáři promáchnul, zkrátka času ubývalo a gól ne a ne padnout.

Utkání tak bohužel dospělo k remíze 2:2 a je třeba znovu říci, že v tomto případě to byla jednoznačně zbytečná ztráta bodu.

29. dubna 2015 Zákostelní

Sestava: Jansič – Šimon, Baltazar, Bohouš, Cajda – Dědek, Michal

Góly: 22. Šimon (Cajda), 23. Michal (Baltazar)

Soupeř skóroval v 15. a 29. minutě.