FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6.k. FK Víťazný február - Palmeiras Prosek 2:1 (2:0)

Šimon — 25. 10. 2007

• Mýtus o neporanitelnosti Palmeiras padnul • Po pěti porážkách a jedné remíze konečně „víťazstvo“! • Zraněními a nemocemi oslabený Február si výhru zasloužil • Umělá tráva Novoborské Februáru svědčí • Lukášova hlavička do oplocení za dva stehy! • Kdo pomůže příště vojsku nastartovat automobil? • Starý Prosek zažil velkolepé oslavy! • Nejlepší lovečák mají v Bille! • Kterak se Dědek loupati ořechům naučil • Bouřkův „master“stále nezná vítěze… •

Konečně! Február se po dlouhých letech ostudy dočkal vítězství nad Palmeiras Prosek a v průběžné tabulce 6. A ligy se vrátil zpět na první místo! Díky onemocnění, zranění, souběžným sportovním klání a nezbytným rodinným povinnostem nebylo do poslední chvíle jasné, v jaké sestavě nakonec robotníci nastoupí. Nakonec se sobotní sestava ukázala jako téměř ideální a svým pojetím hry nenechala od začátku utkání nikoho na pochybách, že toho dne chce vybojovat další letošní vítězství.

Utkání začal Február náporem a hned první akce mohla skončit vedoucí brankou. Cajda ideálně uvolnil Šimona, a ten křížnou střelou rozezvučil spojnici branky Palmeiras. Od začátku bylo zřejmé, že Február přehraje robustní tým Palmeiras jedině hrou po zemi a neustálým pohybem a nabízením se všech hráčů v červenožlutém. Naopak v obraně se nad ničím nerozpakovat a hlavně soupeři nedarovat možnost standardních situacích, ve kterých jsou Palmeiras velmi nebezpeční. Tato taktika se po celý první poločas dařila na výbornou a naštěstí přišly i brzo góly v síti Brazilců.

Při prvním gólu zapomněla při rohovém kopu obrana soupeře na zadní tyči na naběhnuvšího si Cajdu, pro něhož nebyl problém uklidit ideální Mílův centr do zívající branky – 1:0. V zápětí se do zakončení dostal Robin, ale výborně chytající brankář Palmeiras jeho střelu vytěsnil na svou levou tyčku. Další gól padnul po typické spolupráci Míly s Lukym. Šimonův aut si ve vápně Lukáš ideálně zpracoval a chytrou přihrávkou vybídnul Mílu k razantní střele, která se zastavila až v síti Brazilců – 2:0.

Na druhé straně měl soupeř také několik příležitostí, které povětšinou vznikaly po zbytečných chybách hráčů Telgártu. První příležitost si po vypíchnutí balónu Cajdovi připravil nejlepší hráč soupeře Sekavec, ale jeho nebezpečnou střelu přes bránícího Šimona vyrazil se štěstím pozorný gólman Jenda. Další nepříjemná příležitost soupeře vznikla po zbytečné Šimonově „velké – malé domů“, kdy z útočné poloviny v tísni zahrál balón až na Jendu, který přihrávku raději chytil do rukou. Palmeiras kopali nepřímý kop, ale všechny jejich střely byly zblokovány obránci.

V první půli si další smolné zranění na straně Februáru přivodil Luky, když po nešetrném zákroku narazil svojí hlavou do železného sloupku oplocení, ale dokázal se otřepat a utkání s krvavým spánkem nakonec dohrál.

Ve druhém poločase, ve snaze o snížení, otevřel tým Palmeiras značně svojí hru, ale šance se rodily hlavně na straně Februáru. Robotníci z Telgártu v průběhu druhé půle několikrát přečíslili obranu soupeře, ale ani situaci čtyři na jednoho nedokázali proměnit ve třetí, uklidňující gól. Nejblíže měl k němu po narážečce se Šimonem Míla, ale nedokázal z hranice vápna trefit zcela odkrytou branku soupeře. Útočníci červenožlutých si v zakončení dávali nepochopitelně přednost a finálním střelám Lukyho, Míly a Cajdy vždy chyběla přesnost či razance.

Palmeiras k závěru zápasu přeci jen Február trochu přitlačili. Ale kromě gólové akce, kdy poprvé v zápase přečíslili obranu Februáru a střelou na přední tyč Jendovy branky snížili na 1:2, si vypracovali jen jednu další vyloženou akci. V sólovém úniku si robustní útočník soupeře odstavil Bohouše, ale svůj nadějný break zakončil nepřesným lobem. Poté ještě z otočky pálil nebezpečně Sekavec, ale jeho střela se jen otřela o pravou tyčku. A když se v závěru po rohu Palmeiras „neujala“ ani Robinova teč, která zazvonila tyčí vlastní branky, mohl Február konečně vítězoslavně zvednout klubovou vlajku nad své hlavy a náležitě tak oslavit historické vítězství.

Velkolepé oslavy se nakonec protáhly bujarou jízdou na starém Proseku a následně velkou burizonovo-paštikovou párty v Šimonově garsonce, kde byl v pozdních večerních hodinách položen základní kámen ragbyového týmu Víťazného februáru! Byl to den plný historických okamžiků!

20. 10. Novoborská

Sestava: Jenda – Šimon, Bohouš, Dědek, Cajda – Robin, Luky, Míla

Góly: Cajda (Míla), Míla (Luky)