FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. k. FK Víťazný február vs. 1. FC Paradentol 0:2 (0:2)

Šimon — 19. 10. 2009

wydle-small• Nevstoupíš dvakrát do téže řeky? • Február vyšel střelecky opět naprázdno • Noční můra „Děkanka“ opět zapůsobila • Stoma paradentol zanechala v ústech kolchozníků trpkou pachuť • Február se z chyb zřejmě nikdy nepoučí… • Říjnová sněhová nadílka rolníky nevyburcovala • Zakryly Jansičovi výhled poletující vločky? • Wydle gól odmítl: „Bylo by to vůči soupeři nesportovní!“ • Bohouš: „Na parkování jsem expert, Cajdův brácha by se přede mnou musel stydět!“ • Bitva pokračovala u Bansethů • Gruziňák chmury nezažehnal… •

V šestém kole se Február představil opět na neoblíbené Děkance a opět neuspěl. Již dva zápasy za sebou nevstřelil byť jen jediný gól a neskutečnými chybami v obraně si naopak nechal nasázet čtyři naprosto zbytečné branky.

Úvod zápasu byl díky nebývale chladnému říjnovému počasí zahalen v bílé tmě sněhové přeháňky. Počasí toho večera mělo zřejmě vliv i na výkon Februáru, který byl naprosto otřesný. Kromě úvodní desetiminutovky, kdy měli rolníci mírnou převahu, byl soupeř jasně důraznější a své lehce nabyté vedení již v klidu doslova ukopal.

V úvodu zápasu hrál Február kombinační fotbal, do vyložené šance se po uvolnění dostal Šimon, ale jeho střelu dokázali na poslední chvíli zblokovat obránci soupeře. Do další příležitosti se dostal rychlík Cajda, ale branka mu byla příliš malou.

A pak to již přišlo. Soupeř od začátku zápasu zvolil taktiku nakopávaných balónů, která nebyla až do úvodního gólu nebezpečná. Bohužel první nákop, který mířil na Jansičovu branku v ní ku překvapení všech také skončil. Higuita špatně odhadnul odskok a balón nešťastně skončil za jeho zády. Rolnické družstvo poté značně znervóznělo, podrážděný Cajda se začal hádat s rozhodčím a hráči Februáru se přestali koncentrovat plně na hru. Pohroma číslo dvě proto přišla hned vzápětí. Soupeř hodil na hranici vápna prudký aut, který slabě bráněný útočník Paradentolu prodloužil hlavou na přední tyč. Jansič již na hlavičku zareagovat nedokázal a rázem to bylo 0:2.

Po obdržených gólech se přeci jen Február snažil o vstřelení kontaktní branky, ale toho dne se tato snaha jevila přímo utopickou. Nedařily se zejména přihrávky a zpracování, každý zbytečně ztracený balón musel Február složitě a náročně vybojovávat zpět, což mu na klidu příliš nepřidalo.

Jednu z mála šancí na snížení skóre měl Cajda, když si ukázkově naběhnul na Šimonem zahrávaný přímý kop, žel přihrávka byla mírně tečovaná a Cajda již na změnu pohybu míče nedokázal adekvátně zareagovat, a tak poločas skončil nepříznivým skóre 0:2.

Ve druhé půli posílil řady kolchozníků dorazivší Bohouš, ale Februáru by toho dne nepomohl sebelepší player. Zápas se ve druhé půli změnil v útrpnou podívanou, chvílemi připomínající ragbyový zápas. Paradentolu vedení 2:0 stačilo, stále nakopával balóny na „statného“ útočníka vepředu, který balóny šikovně sklepával a ze druhé vlny střílející hráči nadělali nejednou obraně Februáru spoustu starostí. Naopak v obraně se soupeř soustředil jen na to, aby se hráči Februáru nedostali vůbec ke střele – jakýkoliv průnik s balónem a náznak přečíslení okamžitě končil nevybíravým zákrokem soupeře. Bohužel rozhodčí nenašel dost odvahy k udělování žlutých karet, a tak si pořízci Paradentolu dělali na hřišti, co chtěli.

Občas se však přeci jen kombinace povedla a útok byl zakončen střelbou. Nejprve o břevno branky zazvonil Cajda a hned vzápětí přišla první Wydleho velká šance. Místo přihrávky na volného Šimona však zvolil střelu z úhlu do připraveného gólmana, který balón za svá záda nepustil. Největší šanci zápasu měl opět Wydle, který se po Dědkově přihrávce ocitl zcela volný před opuštěnou brankou. Místo klidného zakončení však nakopnul balón takovým způsobem, že z 50 cm dokázal zívající branku přestřelit.

Do konce zápasu se již nic podstatného nestalo, a tak hrůzné utkání plné nepřesností, faulů a zbytečných gólů skončilo zaslouženou prohrou Februáru 0:2.

13. 10. 2009 Děkanka

Sestava: Jansič – Šimon, Pavel, Bohouš, Cajda – Wydle, Dědek, Gojko

Góly: soupeř skóroval v 3. a 13. minutě