FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. k.: FK Víťazný február vs. 1.USP Slamník 5:1 (2:0)

Šimon — 11. 11. 2016

tym-kozlovna-smallerV šestém kole podzimní části zavítal Február poprvé v historii na odlehlé malešické hřiště. Kvalitní umělka uzavřená hokejovými mantinely oslabenému Februáru svědčila a svého soupeře z horních pater tabulky kromě pár výjimek k ničemu nepustil a po zásluze vybojoval jednoznačné vítězství 5:1. Kaňkou na zápase bylo nešťastné zranění Ondry, kterému soupeř přejel a zle pochroumal kotník pravé nohy.

Ze začátku dělal Februáru potíže nejlepší hráč Slamníku, který hrál úplně na hrotu, postupem času ale družstevníci našli cestu na jeho ubránění a kromě několika střel, které pochytal pozorný Iker, ho do vážnější situace nepustili. Naopak Február hrál svoji klasickou hru po zemi s využitím náběhů do křídel a vzhledem k tomu, že byl toho večera Martin značně při chuti, začaly záhy přibývat také vstřelená branky. Nejprve Martin individuální akcí prošel obranou soupeře a prudkou střelou k tyči otevřel skóre. Následovaly další šance v podání Šimona, Jencka a Wydleho, ale další gól přidal až Martin po ukázkovém uvolnění se a střelbou do odkryté branky. V závěru poločasu musel pro zranění odstoupit Ondra, tudíž Február byl po zbytek zápasu bez možnosti střídání.

Ve druhé půli pokračoval Február v takticky skvěle vedeném zápase, soupeř útočil pouze skrze nákopy na svého útočníka, což si družstevníci snadno pohlídali. Naopak dopředu byl Telgárt stále nebezpečný a vytvářel si další šance. Gólově se nejprve po prvním Šimonově autu prosadil chytrou tečí na přední tyč Jencek, po druhé Šimonově autu se pro změnu hlavičkou o zem na zadní tyč gólově potřetí v zápase prosadil Martin a uzavřel svůj hattrick. Soupeř sice v polovině poločasu po krkolomném souboji s gólmanem Ikerem snižoval na 1:3, ale to bylo z jeho strany téměř vše. Február se skvěle pohyboval a po narážečce s Jenckem přidal poslední pátý gól kanonýr Wydle.

Po skvěle zvládnutém klání na malešické periferii následoval pro většinu z týmu lehce zamotaný přesun do Velkých Popovic a Lojovic, kde se úspěšně zapili novorozenci David a Štěpán a samozřejmě proběhla i důstojná oslava 40. narozenin opory zadních řad Februáru Bohouše. Ať všichni tři žijí zdravím životem a doufejme, že Davidovi a Štěpánovi sudičky do kolébky nadělily minimálně takové střelecké kopačky, jaké nadělily jejich otcům Jenckovi a Bohoušovi. Februáru a jejich nadějím třikrát zdar!

27. října 2016 Malešice

Sestava: Iker – Šimon, Bohouš, Wydle – Martin, Jencek, Ondra

Góly: 10. Martin (Wydle), 20. Martin (Jencek), 40. Jencek (Šimon), 50. Martin (Šimon), 55. Wydle (Jencek)

Soupeř snižoval na 1:3 ve 45. minutě.

tym-kozlovna-small

V oblíbené Bohoušově Kozlovně bylo veselo

tatove-small

Čerství otcové smutně vzpomínali na bezstarostný život

![synchronizovane-chlastani2-small](/images/podzim16/6.kolo/synchronizovane- chlastani2-small.jpg)

Synchronizované chlastání v Bohoušově haciendě

![synchronizovane-chlastani-small](/images/podzim16/6.kolo/synchronizovane- chlastani-small.jpg)

Dědek s Jenckem a jejich souhra

tata-boza-small

Šťastný otec

flase-small

Bohoušův koníček