FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. k.: FK Víťazný február vs. Pozdní sběr II 1:2 (0:0)

Šimon — 15. 11. 2011

bohous-small-ii• První zaváhání Februáru v sezóně • Dědek: „Každá série jednou končí.“ • Odpověď Februáru na góly soupeře přišla příliš pozdě • Důrazná hra kolchozníků na body nestačila • Dědkovo nešťastné klopýtnutí o vystouplý drn • Nechutný Staropramen náladu družstevníkům nevrátil • Stane se Cajda Jakubem Vágnerem Februáru? • Zlatí úhoři se vracejí • Bude příští vandr Februáru na výlovu rybníka Svět? •

Souboj dvou dosavadních nejlepších týmů tabulky vyzněl lépe pro pronásledovatele Februáru. Pozdní sběr byl v průběhu zápasu o chlup lepším týmem, Februáru k vyrovnání nepomohl ani drtivý finiš, který přišel příliš pozdě. Ještě se Február má co učit.

Zápas dvou nejlepších celků 6. C ligy nepřinesl příliš fotbalové krásy. Oba dva teamy se snažili dobrým pohybem využít velikost hostivařského hřiště, Február byl o chloupek bojovnější, Pozdní sběr naopak působil fotbalovějším dojmem.

V prvním poločase se příliš šancí neurodilo, Pozdní sběr hrál dobře po pokutové území Februáru, ale dál ho důrazná obrana červenožlutých již nepustila. Na druhé straně Február spíše hrozil po breakových situacích, ale kolchozníci nenašli dost klidu v koncovce. Zřejmě největší šanci první půle měl Šimon, když si všimnul špatně postavené zdi při přímém volném kopu, ale jeho chytrá střela jen těsně minula přední tyč.

Ve druhém poločase byl soupeř o kousek lepší, jeho akce již byly zakončeny střelou a schylovalo se k nejhoršímu. Nakonec úvodní gól padnul po zbytečné ztrátě balónu u postranní čáry, následovala rychlá přihrávka na hranici pokutového území a stšťastné zakončení s Dědkovou tečí, po němž míč skončil v šibenici Jansičovy brány.

Február se snažil o odezvu, ale jeho přihrávky byly dost zbrklé a do zakončení se dostával jen sporadicky. Druhý gól padnul po školácké ztrátě na polovině hřiště, následoval rychlý přechod soupeře do útoku, Dědkovo nešťastné klopýtnutí a soupeř tak mohl skórovat do prázdné branky – 0:2.

Teprve po druhém inkasovaném gólu začal Február hrát od podlahy. Všechny síly vrhnul do útoku a soupeř se po zbytek zápasu jen bránil. Dvěma střelami po průniku z boku se blýsknul Šimon, do zakončení se tlačil Cajda, Bohouš a Filip, ale nakonec se ujala až Bohoušova akce, který nahrál Šimonovi, ten přiťuknul Michalovi, jehož úloha střelce byla dosti usnadněna, neboť gólman soupeře šel k zemi o poznání dříve.

Ve zbylých minutách se Február hnal za vyrovnáním, ale vyloženou šanci si vypracoval jen jednu. Cajda rozehráním přímého kopu našel na hranici vápna osamoceného Jencka (na zadní tyči byl ještě zcela volný Šimon), bohužel chválkovický bomber netrefil balón dle svých představ a Február se musel smířit s první letošní prohrou.

Neúspěch byl zapit v dosti odpudivém místním lokále, neboť nebyla síla se po prohře přesunout do důstojnějších prostor.

23. 10. 2011 Hostivař

Sestava: Jansič – Šimon, Dědek, Cajda, Bohouš – Filip, Jencek, Michal, Wydle

Gól: 56. Michal (Šimon, Bohouš)

Soupeř se po dvou gólech ve 40. a 53. minutě ujal vedení 2:0.