FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. k.: FK Víťazný február vs. Praga Calcio 6:1 (4:0)

Šimon — 10. 10. 2013

V šestém kole podzimní sezóny konečně zavítal Február na své oblíbené běchovické hřiště, kde se mu obvykle nevídaně daří. Kolchozníci proti oslabenému soupeři potvrdili svoji zdejší kladnou zápasovou bilanci a v zápase, kdy to přeci jen občas zaskřípalo v herním soukolí družstevníků, nakonec jednoznačně zvítězili.

Soupeř do utkání nastoupil pouze se čtyřmi hráči v poli, od úvodního hvizdu měl proto Február na paměti, že hra musí být rychlá, kombinační, s klidným zakončením a hlavně že to chce trpělivost, než se pár balónů zatřepotá v síti Calcia.

Hned v úvodu se sice po „nacvičeném“ signálu po Ondrově rozehraném rohu a Jenckově puštění balónu prosadil ve vápně kanonýr Bohouš, poté se však na kopačkách Februáru na dlouho usadila nepřesnost a zbrklost a šance si vytvářeli družstevníci jen sporadicky.

Hlavičkou v dobrých pozicích mohli skórovat Bohouš, Šimon a Michal, ale ani jedna střela se nevešla mezi tyče. Február po chvilce tápání konečně zrychlil a zpřesnil hru, což konečně přineslo i kýžený gólový efekt. Postupně se trefil Ondra a po dvou vydařených kombinacích také skóroval dvakrát rychlonožka Cajda. Zbytek poločasu odehrál Február ve svižném tempu, žel další branky již nedokázal přidat. Soupeř, kromě několika přímých kopů (střely se k Higuitově bráně stejně nedostaly) po zbytečných faulech dužstevníků, obranu Februáru vůbec neprověřil.

Ve druhém poločase bohužel Február nedokázal navázat na zlepšenou hru z konce prvního dějství. Největším problémem byla finální přihrávka a popř. zakončení, které obvykle zbrkle končilo mimo braku Praga Calcio. Nicméně Telgártští partyzáni si alespoň vyzkoušeli rychlé přihrávky za obranu na zadní tyč, to že je hlavně Šimon, Bohouš a Cajda nedokázali uklidit do sítě je sice škoda, ale aspoň si to snad Február natrénoval na další důležité zápasy ve druhé části soutěže.

K závěru zápasu přeci jen Február trochu přidal na uměleckém dojmu i na důrazu. Po vydařené akci po ose Cajda – Šimon vsítil v ideální pozici pátou branku Michal. Chvíli poté po důrazném napadání rozehrávky brankáře Calcia vybojoval Šimon balón a patičkou předložil Ondrovi nabídku, jež nešla neproměnit. Hned vzápětí mohl skórovat Šimon a znovu ve zcela dokonalé pozici Ondra, leč šancí doslova pohrdl.

V závěru po nepochopitelném zkratu obrany zaznamenal soupeř jedinou střelou na bránu gól (navíc patičkou), čímž bohužel připravil Kudrnáče o první letošní čisté konto. Na hře Februáru bylo vidět jako obvykle pár nepřesností, zbrklých přihrávek a nezdařených zpracování balónu, přesto lze říci, že k zápasu přistoupil zodpovědně a po zásluze bral všechny body.

U Chlebouna po vítězné kofole automobilistů, večírek nepokračoval a oslava narození Šimona ml. byla z několika prostých a neodkladných důvodů přesunuta na pozdější termín

8. října 2013 Běchovice

Sestava: Jansič – Šimon, Michal, Bohouš, Cajda – Ondra, Jencek

Góly: 2. Bohouš (Ondra), 12. Ondra (Šimon), 22. Cajda (Michal), 24. Cajda (Jencek), 47. Michal (Šimon), 51. Ondra (Šimon) * *Soupeř snižoval na 1:6 v 57. minutě.