FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6.k.: FK Víťazný február vs. TBC Lachtan 5:5 (0:2)

Šimon — 14. 05. 2009

milda-small • Divoká přestřelka na osudové Pražačce • Štístko Milda svým ramenem rozhodl o dělbě bodů • Míla: „Střelbu ramenem pravidelně piluji na trénincích! • Rozháraná hra obrany darovala soupeři minimálně čtyři góly • Cajda opět zkoušel Jansičovu pozornost svými kouzly u brankové čáry… • Cajda: „Svůj styl už nezměním, pro diváky si vždy připravím nějakou kulišárnu!“ • Gojko si svůj premiérový gól vychutnat nestačil… • Nevídaný obrat odstartoval Cajda • Peprmintové zápisné v ceně Tullamore dew • Gojko obětí tramvajové deviantky •

Legendami opředená Pražačka si pro kolchozníky připravila další fotbalové drama jehož závěr byl pro Február nakonec značně milosrdný. Těžce vydřený bod je vzhledem k vývoji zápasu malým vítězstvím – doufejme, že prokletí Pražačky je již navždy zažehnáno!

Z počátku zápasu se zdálo, že příliš branek v utkání nepadne, hra obou mužstev byla velmi opatrná, střelba sporadická. Bohužel po krátkém opatrném úvodu začala obrana Februáru nevídaně chybovat a nebylo jediného hráče, který by svou zbrklostí nenabídnul soupeři možnost ku vstřelení branky. Hned první chybnou Pavlovu přihrávku vystihnul útočník lachtanů a ranou k tyči otevřel skóre. Vzápětí Šimon dvakrát zazmatkoval a jen neschopnost lachtanů trefit branku zachránila Február od další pohromy.

V průběhu poločasu se nakonec hra rolníků přeci jen zlepšila, ale kromě dvou Cajdových střel a dvou Bohoušových hlaviček (z nichž jedna zazvonila o břevno) Február lachtaního brankáře vůbec neohrozil. Naproti tomu soupeř toho kromě série rohových kopů a jedné tyčky také příliš nepředvedl, a tak se zdálo, že první půle skončí jednobrankovým vedením Lachtanů. Co se však nestalo! Při posledním breaku soupeře záhadně – synchronizovaně ustoupili Cajda s Mildou od hráče s balónem kamsi k postraní čáře a útočníkovi lachtanů nezbylo než tváří v tvář osamocenému Jansičovi vystřelit a snadno vsítit druhý gól.

Na začátku druhé půle to s hrou kolchozníků stále nevypadalo příliš dobře. Mezi útočníky a obránci červenožlutých byla ohromná mezera, takže když útočníci Februáru nezachytili přechod soupeře na rolnickou půlku, docházelo k častému přečíslení a bylo zle. Třetí gól lachtanů padl právě po podobném přečíslení a s bodovým ziskem Februáru to vypadalo velmi špatně.

Přestože fotbal partyzánů z Telgártu připomínal toho večera zmatené pobíhání hráčů přípravky, jedno se jim upřít nedalo. I za stavu 0:3 se stále snažili zvrátit nepříznivý vývoj utkání a vsítit alespoň jeden gól. Touha a bojovnost nakonec slavili úspěch a po jednom z rohů se konečně prosadil Pavel a překonal nepříliš jistého gólmana Lachtanů – 1:3! To vlilo rolníkům krev s fefrminckou do žil a druhý kontaktní gól tak na sebe nenechal dlouho čekat. Wydle nikým neatakován prošel přes celé hřiště a levou nohou vymetl šibenici lachtaní sítě.

Schylovalo se k vyrovnání, ale obrana Februáru připravila pro diváky ještě dvě nemilá překvapení. Přestože byl soupeř nalomen, nezapomínal dohrávat všechny situace, a to ani ty zdánlivě ztracené. Bohužel Cajda se jako v minulém zápase dostal u brankové čáry do úzkých a místo razantního odkopu se chtěl raději trochu pomazlit s balónem. Útočící lachtan mu ho však vypíchnul a překvapený Jansič s následnou střelou již nic nezmohl – 2:4.

To však nebylo vše. Dezorientovaná obrana Februáru inkasovala hned vzápětí po typickém přečíslení soupeřem pátý gól a zdálo se, že je rozhodnuto.

Naštěstí Február nesložil zbraně a třemi brankami v závěru senzačně vybojoval trochu šťastný bod. Nejprve se po skrumáži před brankou prosadil Cajda a po hrubé chybě brankáře lachtanů vstřelil do zívající branky čtvrtý gól Gojko Mitič. Soupeř naprosto přestal hrát a zbývajících pět minut již jen odkopával balóny do přilehlé buše. Vyrovnávací branku nevzal na svá bedra nikdo jiný, než štístko Pražačky Milda. Skákavý Cajdův nákop uklidil svým ramenem za zkoprnělého lachtana v bráně a srovnal tak stav na 5:5.

Po soupeřově rozehrání se ještě ke střele dostal Robin, ale jeho pokus stačil gólman lachtanů vyrazit. Február tak v hektickém závěru ukořistil důležitý bod, doufejme, že podobného výpadku v obraně se již letos vyvaruje a žádného dalšího bůra již nedostane.

10. 5. 2009 Pražačka

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Šimon, Pavel, Wydle – Gojko, Míla, Robin

Góly: 36. Pavel (Robin), 43. Wydle, 54. Cajda (Robin), 55. Gojko, 60. Míla (Cajda)

Soupeř vstřelil své góly v 7., 30., 34, 44. a 46. minutě.