FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: FK Víťazný február vs. GK Ohradní 2:1 (2:0)

Šimon — 12. 05. 2017

V Běchovicích obvykle Február neprohrává, což se potvrdilo i tentokrát, avšak předvedená hra příliš oku nelahodila. Naštěstí byl herní projev lepší ostudy z minulého kola, ale o žádné „Tiki-taka“ se rozhodně hovořit nedalo. Dílem to příslušelo skutečnosti, že Február hrál zase v jiné sestavě, dílem i terénu, kdy umělá tráva se ztrácela v přívalech gumy a dílem i občas zbrklému hernímu projevu.

Úvod zápasu patřil jednoznačně Februáru. Soupeř bránil staticky od půlky a družstevníci se po narážečkách či kolmých přihrávkách snadno dostávali do zakončení. Bohužel v zakončení dlouho chyběl hlavně klid a rozvaha, a tak se ujala až Šimonova akce, kdy si narazil s Martinem a z hranice vápna nedal střelou k tyči gólmanovi šanci. Druhý gól mohl vzápětí přidat Šimon vydařenou střelou levačkou z voleje, ale brankář Ohradní svým reflexivním zákrokem brance zabránil. V další 100 % příležitosti se po Šimonově kolmici ocitl Wydle, ale tváří v tvář gólmanovi se prosadit nedokázal. Hra Februáru pomalu uvadala, s čímž se nechtěl smířit především Martin. Ten po několika zastřelovacích pokusech si nakonec po Jansičově přiťuknutí proklestil cestu až do vápna soupeře a typicky levačkou uklidil míč podruhé do sítě.

Bohužel za stavu 2:0 se Február lehce ukolébal vedením a soupeř vycítil šanci. Největší nebezpečí hrozilo z rohů a z autů v blízkosti brány. Družstevníci byly v okolí své branky nedůrazní a pomalí a soupeři dovolili několikrát střelecky zahrozit. Naštěstí byla většina střel zblokována, několikrát se blýsknul Dan v brance a dvakrát soupeř pálil do tyče.

Ve druhém poločase se snažil Február o kombinační fotbal, ale dařilo se mu to jen chvíli. Ohradní vysunul obranu a červenožlutí občas zbytečně panikařili. Na druhou stranu i tak si Február dokázal vytvořit jasné gólové šance. Osamoceni před brankářem se po kolmicích z obrany ocitli Wydle a Bohouš, ale ani jeden z nich nedokázali balón dostat do branky. Párkrát se střelou připomněl Martin, ale třetí gól nebyl Február schopen vstřelit.

Naopak občas rolnící z Telgártu po nevydařené akci zůstali stát na soupeřově polovině a Ohradní se tak několikrát dostala do přečíslení dva na jednoho či tři na dva, naštěstí si s tím obrana s pozorně chytajícím Danem dokázala vždy poradit. Komplikace nastaly až těsně před koncem, kdy již unavená obrana Februáru nestíhala dostupovat k hráčům, a jedna ze střel po odraženém balónu si nakonec se štěstím našla cestu do Danovy branky.

Naštěstí nedlouho poté rozhodčí ukončil zápas a Február si tak připsal další ne příliš přesvědčivé vítězství. Chtělo by to více kombinace, náběhu na soupeřově polovině a hlavně klid a sebevědomí v koncovce. Snad to příště bude lepší.

10. května 2017 Běchovice

Sestava: Dan – Šimon, Bohouš, Wydle, Korkorán – Martin, Jansič, Tajfun

Góly: 12. Šimon (Martin), 22. Martin (Jansič)

Soupeř snižoval na 1:2 v 57. min.