FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: FK Víťazný február vs. Medvědi B 6:0 (3:0)

Šimon — 21. 05. 2010

rokytka-small• Šest medvědů s cibulkou • První výhra Februáru po sedmi měsících! • Pardubický navrátilec Pavel ozdobou zápasu • Perníky na hřiště tentokrát nelétaly • 22. Jansičova tvrdě vychytaná nula • Dědek se ani neušklíbnul • Bohoušovo lýtko v ohrožení! • Rokytenská oslavná pouť Cajdovi radost neudělala • Cajda: „2 km pěšky do Libně? To nezvládnu…“ • Chuť spravila Cajdovi až výtečná borovička • Je v kvasnicové 14° alkohol? • Nejlepší plzeň mají v nonstopu U Maxmiliána •

Teprve v šestém kole Február naplno zabodoval. K jednoznačné výhře mu určitě pomohl soupeř, který se dostavil v oslabeném počtu šesti hráčů a zároveň první tři rychlé góly, jež určily ráz celého utkání.

Kolchozníci vlétli na soupeře hned od začátku a po několika promarněných šancí se zkraje utkání ujali vedení. Na nadýchaný Pavlův pas si naběhnul Šimon, obešel přihlížejícího obránce Medvědů, přihrál zcela volnému Michalovi, jemuž nezbývalo, než uklidit balón do prázdné brány – 1:0. Chvíli na to se po Pavlově autu prosadil Cajda a mazáckým přehozením gólmana poslal Telgárt do dvoubrankového vedení. Soupeř se marně snažil byť jen dostat na dostřel Higuitovi branky, prvních patnáct minut se hrálo jen na polovině soupeře. Po několika Bohoušových průnicích, kdy vždy doputoval na hranici pokutového území a nikdy neopomněl si zatancovat pořádný odzemek plný nápaditých kliček, přeci jen zvedl hlavu a po jeho přihrávce mohl Baltík opět střílet do prázdné branky – 3:0.

Vzápětí se navíc zranil hráč soupeře, a tak chvíli hráli Medvědi v oslabeném počtu čtyři plus jedna. Bohužel od té chvíle se až do konce poločasu vytratila nápaditost ve hře Februáru a fotbal připomínal bezzubé dobývání branky Medvědů. Soupeř se navíc po pár minutách vzpamatoval, vyměnil brankáře a vrátil se do počtu hráčů pět plus jedna, ale kromě několika nepřesných střel se v první půli do zakončení nedostal.

Zkraje druhé půle pokračovala mizérie z konce prvního dějství. Medvědi dokonce začali mírně kousat a Jansič musel několikrát ukázat své brankářské umění. Jedna z nebezpečných střel dokonce zazvonila břevnem branky Februáru.

Naštěstí se družstevníci k závěru trochu vzpamatovali, soupeř přestal stíhat bránit a Február si vypracoval několik nadějných příležitostí. K zakončení se dostali všichni kolchozníci, ale ani nejvyloženější šance, které měli Cajda, Michal, Baltík a Dědek nedokázali proměnit.

Teprve v závěru utkání se konečně urodilo i gólově. Nejprve si Baltík ideálně narazil s Šimonem a s chladnou hlavou vstřelil jednoduše čtvrtý gól. Poté se individuálně prosadil Šimon a střelou ze střední vzdálenosti zaokrouhlil účet na pět kousků. Poslední slovo měla dvojice Baltík – Cajda, z níž druhý jmenovaný zarovnal počet vstřelených gólů na rovný půltucet.

Vítězství to bylo jistě zasloužené, avšak je třeba říci, že k ideálu přeci jen Februáru ještě něco chybělo. Nepříjemnou zprávou po utkání bylo opětovné zranění Bohoušova lýtka. Další nepříjemnou zprávou bylo (zejména pro věhlasného poutníka Cajdu), že pozápasové posezení se uskuteční v restaurantu U Rokytky, což bylo celé 2 km pěšky daleko! Naštěstí přesun s vypětím všech sil všichni zvládli a mohli si tak na Bohoušovu počest připít borovičkou.

16. 5. 2010 Podvinný mlýn

Sestava: Jansič – Dědek, Šimon, Bohouš, Pavel – Cajda, Michal, Baltík

Góly: 8. Michal (Šimon, Pavel), 9. Cajda (Pavel), 13. Baltík (Bohouš), 48. Baltík (Šimon), 57. Šimon (Pavel), 59. Cajda (Baltík)