FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: FK Víťazný február vs. RAF Jinonice 0:1 (0:0)

Šimon — 17. 05. 2012

simon-small• Letcům z Jinonic stačil jediný gól k vítězství • Úvodní nápor Februáru góly nepřinesl • Šimon za obranu při gólu Jinonic dostává palec dolů • Jencek: „Když Bohouš háže aut, srovnávám si štulpny na nohou.“ • Bohouš: „Kromě hlaviček jsem ve Februáru také expertem na načasování přihrávky.“ • Cajdova malá domů ozdobou zápasu • Výtečné třetinkové pivo u Rudolfa nemělo chybu • Bohoušova taliánová premiéra • Na vlašský salát tentokrát nedošlo •

Neoblíbené štěrboholské hřiště se stalo dějištěm druhé letošní porážky Februáru. Ve vyrovnaném zápase se nakonec usmálo štěstí na soupeře z Jinonic, který svou nejvážnější šanci – na rozdíl od několika možností Februáru – dokázal proměnit.

Úvod zápasu jednoznačně patřil červenožlutým. V úvodních minutách se na hbitého gólmana Jinonic dvakrát řítil osamocený Jencek, ale z bezprostřední blízkosti vždy pouze nastřelil dobře vyběhnuvšího brankáře soupeře. Následně se dvakrát za obranou ocitnul v těžké pozici Michal, žel jeho střely volejem si cestu mezi tři tyče také nenašly. V další dobré pozici byl Filip, ale opět nechal jen vyniknout brankáře a úvodní nápor uzavřela nejprve Cajdova střela a poté Šimonova šance, ale kýžený gól se vstřelit nikomu nepodařilo.

Soupeř po úvodním náporu Februáru změnil styl obrany, lépe si začal hlídat prostor před pokutovým územím a šancí Februáru znatelně ubylo. Naopak na druhé straně hrozili Jiononoce střelami po sklepnutí dlouhých nákopů brankáře, ale ani střelci Jinonic neměli toho dne dobrou mušku. Běhavější první půle tak skončila bezbrankovou remízou.

Ve druhém poločase pokračoval obraz hry z dějství prvého. Soupeř se spoléhal hlavně na nákopy a Február se v útoku nemohl prosadit přes zataženou obranu soupeře. Zbytečná ztráta balónu na polovině hřiště přinesla Telgártu pohromu. Útočník Jinonic prošel obranou jak nůž máslem, jeho průnik nedokázal zastavit ani pozdě přistoupivší Šimon, a tak se po přesné střele k tyči poprvé a naposledy toho dne měnilo skóre – 0:1.

Február se sice naděje na srovnání nevzdával, ale dobře bránící soupeř nedovolil červenožlutým víc, než střely z dálky, které pozorného brankáře Jinonic příliš neohrozili. Spousta nadějných breaků končila nepřesnou finální přihrávkou a kolchozníci se tak často zbytečně připravovali o těžko vybojované balóny.

K závěru, kdy Február začal více riskovat, se soupeř dostal po chybách obrany do několikerého zakončení, ale buď mířil vedle anebo zachránil Telgárt od dalších gólů Jansič. Závěrečný tlak vyrovnání nepřinesl, a tak si rolníci připsali dosti zbytečnou druhou letošní porážku.

Prohra byla náležitě rozebrána v restauraci U Rudolfa. Nejzajímavější částí večera byla Bohoušova přednáška o systému bránění v kolektivních sportech. Závěr večera se opět stočil k oblíbenému svatebnímu tématu, čehož se již ke škodě nezúčastnil odejdivší Jencek.

14. 5. 2012 Štěrboholy

Sestava: Jansič – Bohouš, Cajda, Dědek, Šimon – Michal, Jencek, Filip

Góly: soupeř skóroval ve 43. min 0:1