FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: FK Víťazný február vs. Sbohemka 5:2 (2:0)

Šimon — 17. 05. 2007

• Rozjetý Február nezastavila ani Sbohemka • Vítězná premiéra pilíře obrany Bohouše • Druhý Milanův hattrick: „Byla to hračka…“ • Cajda nahrávačem zápasu • Kozatá romance v restauraci Solidarita • Slečna Julinka měla oči jenom pro Lukyho – podle nosa poznáš kosa? • Bohoušův plameňák rozehřál celé mužstvo • Kam odešel Jéňa? • Jožin Uherčík by jen tiše záviděl… •

V šestém kole si Február připsal již čtvrté vítězství v řadě a nadále si tak udržel naději na postupové příčky. Robotníci z Telgártu se na zápas sešli v rekordním počtu dvanácti playerů, což se ukázalo za výhodu zejména ve druhém poločase, kdy už Sbohemka nestíhala fyzicky a výsledek 5:2 je pro soupeře ještě dosti přívětivý.

Do zápasu vlítnul Február jak se patří a po úvodních zastřelovacích pokusech se již brzy měnilo skóre. Šimon v poklidu obešel dva protihráče a předložil Milanovi nabídku, která se neodmítá – 1:0. Po ůvodním gólu se hra na chvilku vyrovnala, ale Sbohemka žádný ze svých nadějných útoků nedotáhla k přímému ohrožení Láďovy branky. Ten v první půli musel řešit jen pár nebezpečných centrů, jinak byl téměř bez práce. Naopak Február se snažil co nejdříve pojistit své vedení, žel jeho koncovka také nebyla nejlepší. V dobré pozici se objevil nejdříve Luky, ale nedokázal z voleje trefit balón do odkryté branky, poté se dvěma hlavičkami připomněl Bohouš, proti byl však výborně chytající brankář Sbohemky.

Vzápětí však přišla dokonalá souhra v podání Lukyho s Wydlem, po které Luky konečně protrhl svoji střeleckou smůlu – 2:0. V závěru poločasu mohl ještě Cajda po Šimonově rozehraném přímáku zvýšit skóre, ale jeho střelu po zemi brankář opět vyrazil. V poslední minutě kopal ještě Šimon dva nebezpečné rohy, ale Pavlovu i Milanovu dobrou střelu opět vyrazil pozorný Vojta Noha.

Ve druhém poločase již Sbohemce docházely značně síly a tak byly čím dál častější situace, kdy tři kolchozníci postupovali na dva či jednoho obránce soupeře, leč často zbrklá koncovka dovolila vstřelit jen tři další góly. Nejprve krásně rozebrali obranu soupeře Milan s Cajdou a Milan tak zvýšil na rozdíl tří gólů. Poté bohužel přišla jedna ze dvou chyb v obraně na straně Februáru. Po zbrklé ztrátě míče přestalo několik hráčů červenožlutých hrát, raději lamentovali, mávali rukama jako lopatami větrných mlýnů, skrývali si oči do dlaní, dlaně do očí – prostě tropili nesmyslné zbytečnosti, místo toho, aby se co nejdříve vrátili ku hře a k obraně zvláště. Proto jeden z hráčů Sbohemky zůstal osamocen před Láďou a hlavičkou do prázdné branky snížil na 1:3.

Naštěstí toho dne měli vynikající formu Cajda s Milanem a po další jejich spolupráci již Milan uzavřel svůj druhý letošní hattrick a zvýšil na 4:1. Žel Február se z první inkasované branky nepoučil a tak obrana vzápětí opět nechala za sebou zcela volného útočníka, který střílenou přihrávku umístil do Láďovy branky podruhé.

Toho večera se ale hráči Februáru fotbalem bavili a tak zbytek zápasu se odehrával spíše na polovině Sbohemky. Pátý gól přidal opět po Cajdově přesné přihrávce do prázdné branky Robin a další góly byly na spadnutí. Bohužel další snadnou pozicí opovrhl Robin, když dosti ležérně pálil vedle a zejména Luky, jenž místo přihrávky na volného Šimona volil střelu do gólmana.

Zápas nakonec skončil výhrou Februáru 5:2 a kolchozníci tak mohli zaslouženě oslavit své vítězství v populárním restaurantu Solidarita, kde toho večera bylo dosti veselo.

*15. 5. Junior

Sestava: Láďa – Šimon, Pavel, Bouřka, Bohouš, Jéňa, Dědek - Milan, Luky, Cajda, Robin, Wydle

Góly: Milan (Šimon), Luky (Wydle), Milan (Cajda), Milan (Cajda), Robin (Cajda)*