FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: FK Víťazný február vs. VK Blesk A 2:2 (1:2)

Šimon — 17. 05. 2011

jencek-small• Február nezachytil bleskový nástup soupeře • K vítězství chybělo málo • Zbrklá koncovka nedovolila víc jak dva góly • Historicky třetí bod z deseti zápasů na Děkance • Vyrovnání zařídil šutér Jencek • Chyběly Februáru Bohoušovy nákopy? • Dědek opět jen v roli fotoreportéra • Dědek průkopníkem klidové medicíny • Dědek: „Jako rehabilitaci po zranění doporučuji naprostý klid, nejlepší je každodenní posezení v restauraci.“ • Oslava bodu s kácovskou dvanáctkou v komorním stylu • Na myslivce výjimečně nedošlo •

Na Děkance to Február nebude mít nikdy jednoduché, to je nad slunce jasnější. Tentokrát si kolchozníci nechali utéci začátek utkání a ačkoliv tři čtvrtě zápasu byli lepším týmem, stačili červenožlutí již jen vyrovnat a z prokleté Děkanky si tak odvezli pouhý bod.

Úvod zápasu jednoznačně patřil bleskovým veslařům, kteří svým pohybem a přímočarou hrou dělali Februáru v obraně velké problémy. Obrana Telgártu působila zpočátku značně rozháraně a soupeř se po pár zastřelovacích pokusech dokázal gólově prosadit. První gól padnul po dorážce nebezpečné střely, kdy Michal už nestihnul pokrýt střílejícího útočníka Blesku, který dorážel do odkryté branky. Po úvodní brance zápasu nápor soupeře nepolevoval a nebezpečné střely několikrát těsně minuly Jansičovu branku. Druhý gól padnul po chybě uprostřed hřiště, kdy dal Cajda příliš prostoru rozběhnuvšímu se hráči veslařů a ten utěšenou střelou o tyč poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Teprve druhý gól probudil spící Február z blaženého klimbání a hra se konečně začala vyrovnávat. Soupeř rovněž pomalu začal tratit na tom, že neměl nikoho na střídání a tak útoky Februáru začaly nabírat na intenzitě. Nejprve se po stranách probojovali Šimon a Jencek, ale jejich nabídku před zívající branku nikdo nedokázal proměnit v gól. Následoval neuvěřitelný závar na brankové čáře soupeře, kdy poskakující balón nikdo z trojice Michal, Kosťa, Baltík neťuknul do zcela odkryté brány a na gól si tak Február musel ještě chvilku počkat. Nakonec padl po „zajímavém“ signálu po rozehrání přímého kopu, kdy se míč dostal až k Cajdovi a jeho nabídka na teč na zadní tyč skončila k překvapení všech v brance soupeře.

V závěru poločasu ještě nebezpečně vystřelil Šimon, Jencek a Michal, ale skóre se již neměnilo.

Ve druhém poločase měl již Február jednoznačně navrch a jen jeho zbrklá koncovka ho připravila o lepší výsledek. Soupeř chvíli vzdoroval, občas vystřelil, ale posléze zvolil již jen taktiku nakopávaných balónů, která naštěstí k ničemu nevedla.

Naopak na druhé straně se pálilo jak u Slavkova. Do ideálních příležitostí k vyrovnání se několikrát dostali všichni playeři Februáru, ale buď trefovali urostlého gólmana Blesku anebo zbrkle mířili kamsi k Podolské vodárně. Ve druhé půli se opakovala komická situace na brankové čáře soupeře, kdy balón opět poskakoval před prázdnou brankou, ale nikdo nebyl schopen míč uklidit do sítě, chvíli to dokonce vypadalo, že Február chce soupeře zachránit od vyrovnání a balón ukopnout do bezpečí.

Rolničtí bojovníci přesto dál dobývali veslařskou branku a chvíli před koncem se dočkali alespoň zaslouženého vyrovnání. Šimonovu prudkou střelu vyrazil gólman soupeře jen ke zcela volnému Jenckovi a ten konečně s chladnou hlavou vstřelil druhý gól Februáru.

Do konce zápasu ještě chyběla nějaká ta minutka, družstevníci se snažili sic jim síly stačily, ale vítězný gól již vstřelit nedokázali. Největší šanci na vítěznou branku měl Michal po ideální křížné Šimonově přihrávce, ale tváří v tvář gólmanovi nastřelil jen jeho nohy. Február se v šestém kole musel spokojit pouze s bodem za remízu, jež byla toho večera zřejmě zbytečnou ztrátou. Vyválčený bod byl decentně oslaven v blízkém podniku na Děkance, kde si Február pochutnal na obstojné kácovské dvanáctce.

12. 5. 2011 Děkanka

Sestava: Jansič – Šimon, Jencek, Cajda – Kosťa, Michal, Baltík

Góly: 23. min Cajda (Šimon), 51. Jencek (Šimon)

soupeř skóroval v 9. a 13. minutě

simon-jansic

Šimon věděl, že tento centr bude lahůdka pro pozorného Jirku, a proto se raději sehnul, aby dal vyniknout hbitým rukám gólmana Februáru.