FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF – RUDÝ TEROR 0:1 (0:1)

Šimon — 13. 05. 2004

● Jansičův melírový comeback body nepřinesl… ● Kváša dal před fotbalem přednost přednášce „Afrodisiakální účinky tropanových alkaloidů durmanu“. Kváša: „Omlouvám se, ale měl jsem problémy v soukromí.“ ● Neúspěšná koncovka srazila daleko lepší Február do kolen ● Rozhodčí opět jen jako strašák v poli! ● 9. zápas v řadě bez výhry… ●

Zápas se zpočátku vyvíjel velmi vyrovnaně, s bezchybnou obranou činností obou družstev, a tak se na první střelu čekalo téměř 10 minut, když si mazácky za obranu naběhnul štírek Wydle, ale bohužel minul…Od té chvíle byl Február jednoznačně lepší a gól v síti Rudého teroru visel v prachu hagiborské škváry. Ve vyložených šancí se dvakrát ocitl Wydle a jednou Robin, ale jejich muška byla zastřena mlhovinou zeleného likéru z některých předešlých večerů a tak byl stav stále 0:0.

Vzápětí se bohužel také ozval soupeř a když po prvním varování netrefil branku, po druhé si již dal záležet a šťastnou brankou, když Jansič neudržel vysoký centr, otevřel skóre.

K závěru poločasu měl na hlavě vyrovnání Bohouš a zejména Šimon, ale ani jeho volej po výtečném Robinově autu gól nepřinesl.

Ve druhém poločase bylo již evidentní, že soupeř nestačí Februáru zejména fyzicky a tak se rozhodl, že těsné vítězství uhájí za každou cenu. Před svým pokutovým územím vystavěl pětičlennou zeď, jejíž překonání bylo nad síly telgártského družstva. De facto jediné dvě vážnější šance si vypracoval Bohouš, když nejdříve hlavou těsně minul a poté výtečnou přízemní střelou nechal vyniknout jinak nevýrazného brankáře soupeře. Bohužel ani následná Klímičova dorážka gól nepřinesla. Poslední šancí byl Šimonův přímý volný kop, ale jelikož gólman stačil srazit své nohy, připsal si Február další letošní prohru.

Přesto je třeba říci, že za svůj výkon se Február vůbec nemusel stydět a jediným nešvarem bylo neproměňování šancí, popřípadě větší kreativita v blízkosti soupeřovy branky. Výborný výkon podali zejména Wydle a Klímič.

13.5. Hagibor

Sestava: Jansič – Bohouš, Šimon, Pavel, Klímič – Wydle, Robin