FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF – SIPRAL 1:3 (0:2)

Šimon — 09. 10. 2002

● Když vane mistral, body bere Sipral ● První prohra, „U Templářů“ ostudná dohra ●Chladné soužití brankářské dvojice – Higuita: „S Mrďochem jsme si nikdy nepadli do oka!“; Mrďoch: „Náš vztah byl vždy jen čistě profesionální!“ ● Tajná zpověď slečny Kirké (erotický salón Eržika): „Pan Jiří byl vždycky lepší nahoře, naopak v dolních partiích byl pan Láďa moje pikové eso!“ ●

Bohužel, Víťazný február se dostatečně nepoučil ze ztráty bodu v minulém kole, a tak i tento týden ztratil hodně ze svého oslnivého lesku…Pokles formy má zřejmě dlouhodobější charakter a fanoušci se marně ptají, kdeže loňské dozrálé klasy jsou? Nepomohla ani strategie volnějšího treuningového plánu – během posledního týdne byla pouze jednofázově procvičována příprava herních kombinací a hráči dostali 3 (!) dny volna. Předvedený výkon však postrádal jiskru i odhodlání, hráči jsou psychicky na dně a nutně potřebují najít ztracenou motivaci!

Přistupme však k samotnému zápasu. Bohužel, po vytrvalých říjnových deštích připomínala Pražačka spíše nedaleký zatopený Karlín, což samozřejmě hrálo do karet nevídaně nefotbalovému soupeři Sipralu. Při této příležitosti bychom se rádi omluvili družstvu Palmeiras, neboť jsme dlouhá léta žili v domění, že jsou vzorným průkopníkem a nositelem fotbalového stylu „dej náhodný gól a poté kopej míče do oranice“. Avšak Sipral Palmeiras daleko předčil, a to nejen v této disciplíně! Všemu však vévodily kriminálnické zákroky (často omlouvané tvrzením „První byl balóóón!“), nepřiznávání zahraných ruk a zejména rohů a outů a samozřejmě sáhodlouhé rozehrávání! Nevídané! Avšak nejhorší noční můrou se pro mě stalo provolání „Kopej dlouhej!“ Po této zaříkávací formuli následoval vždy výkop goalmana soupeře, kterýžto téměř s 99% úspěšností končil za outovou čárou…

Přesto jsme si utkání prohráli sami, neboť všechny tři góly jsme dostali úplně zbytečně (de facto zbytečně jest slabým výrazem…) a v útoku, ačkoliv jsme si na těžkém terénu vytvořili dostatek příležitostí, jsme byli rovněž velmi neschopní! V této souvislosti bych obzvláště rád vyzdvihl zahrávání volných kopů – se železnou pravidelností trefujeme „pěknou pumelicí“ výlučně zeď soupeře! Opravdu zajímavý signál (zřejmě od Karla Brücknera?).

Velmi interesantně rovněž působila navrátivší se posila Mistr klička Aleš Wydle Vytečka, který, nechtěje se ušpinit, vůbec nenastoupil k zápasu! Čest jeho výkonu! No, alespoň nás „na oplátku“ po zápase pozval do své oblíbené malebné hospůdky „U Templářů“. Wydle, děkujeme, ale tuto nabídku jsme si za tak ostudný výkon snad ani nezasloužili!

Komentář rozhodčího: Jednoznačně lepší – techničtější, rychlejší – team prohrál zásluhou dvou fatálních chyb gólmana (Jansiče – pozn. redakce). I přes obrovskou snahu se díky zbrklosti a těžkému terénu nepodařilo vyrovnat. Zápas se hrál slušně na obou stranách.

Sestava: Higuita (Mrďoch) – Bohouš – Šimon, Pavel S., Marek – Cajda, Kváša, (Wydle)
Goals: Kváša (Cajda)