FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF – SORBINO 6:2 (0:0)

Šimon — 05. 10. 2004

● Gólová nadílka ve druhém poločase ● Stále žalostná koncovka! ● Ostrostřelec Bohouš: „Dnešní góly si vymazat nenechám!“ ● Láďa v brance opět čaroval! ● V pozápasovém vyklusání o jedenácté večerní se opět zranil Cajda… ● Může za to řezník Bohouš? ● Nedůstojná dohra s policií ČR na Českomoravské! ● Vyváznou hráči Februáru jen s podmínkou nebo poputují do věznice Abú Ghraíb? ●

Důležitý zápas o postup zahájil Február ofenzivní smrští. Hned první akce v 1. minutě po ose Bohouš – Šimon – Honza volala po gólu, ale efektní Honzova patička skončila jen na tyči a vzápětí v náručí překvapeného brankáře Sorbina. Do rozhozené soupeřovy obrany se valil jeden útok za druhým, ale očekávaná branka stále nepřicházela. Bohužel útočné rudé euforické opojení brzy skončilo, hra se postupně vyrovnala a Sorbino se několikrát dostalo do nebezpečného zakončení. Zejména dokázal využít poměrně často nepřesnou rozehrávku telgártských obránců a mnohdy jen zbrklost při zakončení ho připravila o vedoucí branku. Největší příležitost si Sorbino nechalo na úplný závěr první půle, kdy po Bohoušově nepřesné přihrávce vytvořilo závar před Láďou, ale naštěstí si – díky obětavým zákrokům Ládi, Bohouše a Šimona - ani jedna ze čtyřech střel cestu do branky nenašla.

Na začátku druhé půle se Február vrátil do hry a po důrazném Bohoušově průniku se zaslouženě ujal vedení. Následně byl za nesportovní chování vyloučen jeden z útočníku soupeře a tak měli partyzáni před sebou za stavu 1:0 dvacetiminutovou přesilovku, kterou, ač s potížemi, dokázali nakonec využít.

Soupeř sice vzápětí po volném kopu z půlky hřiště vyrovnal na 1:1 (tento gól se později stal podnětem k nesmiřitelnosti mezi Honzou a Bohoušem, když byl druhý jmenovaný osočen, že údajně před střelou raději uhnul) a po chvíli i snížil na 2:3, ale jinak se přesilovka odehrávala v režii telgártských bojovníků. Február chytře využíval šířky libeňského hřiště, nenechal se zbytečně rozptylovat hrubými fauly soupeře (dokonce i Pavel se držel zkrátka!) a tak postupně po výstavních gólech (zvláště pak Pavlova otočka stála za to) dospěl k důležitému vítězství 6:2!

Komentář rozhodčího: Až do vyloučení to bylo vyrovnané utkání, poté jasná převaha vítězného týmu. Nejlepší hráč Romportl – Hladík (Sorbino).

5.10. Podvinmý mlýn

Sestava: Láďa – Bohouš, Pavel, Šimon, Honza – Cajda, Robin, Tomáš

Goals: Bohouš (Honza), Bohouš (Cajda, Šimon), Pavel (Cajda), Šimon (Cajda), Cajda (Honza, Pavel), Robin (Tomáš, Pavel)