FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF vs. Palmeiras Prosek 1:2 (1:0)

Šimon — 10. 10. 2005

• „Tři“ góly Februáru na výhru nestačily…• Neuvěřitelný zkrat v posledních minutách • Soupeř vystřelil dvakrát na branku • Náhradní rozhodčí Jansič musel strpět i tuto nechutnou nadávku: „Vlasáči!“ • Kanonýr Lukáš zraněn! • Gólový Kvášův návrat: „Láďa neměl šanci!“ •

Snad žádná předchozí nešťastná prohra Februáru nemohla překonat včerejší tragédii, která se udála na Císařské louce. Zápas příliš nemá cenu hodnotit, neboť vše, co si Február vypracoval v 55 minutách utkání bylo záhy neuvěřitelně ztraceno v poslední pětiminutovce… Jelikož se nedostavili delegovaní rozhodčí, soudcování se narychlo ujal obětavý Jansič.

Po celý zápas měl Február mírnou převahu, zejména dokázal lépe kombinovat a dostával se k nebezpečnému zakončení. Naproti tomu Palmeiras se sice ze začátku také snažili o kombinační hru, ale postupem času se vrátili ke svému ověřenému stylu nakopávání balónů a tak Láďu příliš neohrožoval. K zakončení se dostal soupeř třikrát, naštěstí však vždy mířil mimo. Na druhé straně vystřelil několikrát navrátilec Kváša, ale nakonec se ujala až akce po ose Kváša – Pavel – Lukáš, kdy posledně jmenovaný doklepával do odkryté branky – 1:0. Poté se ještě do šance dostal Roj Kýn a po narážečce s Kvášou i Bohouš, ale zklamala je nepřesná koncovka.

Ve druhém poločase pokračoval scénář z prvního dějství. Február si kombinační hrou a zejména rychlejším pohybem vytvářel spousty střeleckým možností, ale nepřesná koncovka a výtečný gólman Palmeirasu nedovolili vstřelit druhý gól. Ve velkých šancích se postupně objevili Bouřka, několikrát Kváša, Šimon, Lukáš (při své šanci se způsobil nepříjemný výron kotníku), dvakrát Bohouš, ale branka Palmeirasu byla snad zakletá (dvakrát zvonila tyčka). Na druhé straně se soupeř díky své váhové převaze dokázal dvakrát prosadit v Láďově vápně a pokaždé se značně nevybíravě dožadoval pokutového kopu, leč zákroky na hranici pravidel nebyly posouzeny jako penaltové.

Největší šanci si Február nechal na samý závěr – po Robinově přiťuknutí mohl zvýšit Kváša, bohužel brankáře Palmeirasu opět nepropálil. A pak přišel tragický závěr. Nejprve se nechal Kváša obrat o balón, ale útočník z Proseka mířil jen do Láďovy tyče. Po krátké mezihře následoval v 56. minutě aut soupeře, který před Láďou spadnul Kvášovi na pravačku a ten prvním vlastním gólem „vyrovnal“. Palmeiras v té době již jen neustále nakopával míče do vápna Februáru a v 59. minutě se radoval podruhé – Pavel nešťastně hlavičkoval pod Láďovo břevno a druhým vlastním gólem „poslal“ Palmeiras do vedení.

Závěrečná snaha o vyrovnání skončila již jen Šimonovou střelou, která se mezi tyče opět nevešla. Jeden z nejsmutnějších zápasu Februáru tak skončil nepochopitelnou prohrou 1:2. Navíc se nepříjemně zranil Lukáš a Bohoušova holeň a Kvášova achilovka po zápase také nevypadaly příliš zdravě…

10. 10. Císařská louka

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel, Roj Kýn – Bouřka, Robin, Lukáš, Kváša

Gól: Lukáš (Pavel, Kváša)