FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF vs. Sbohemka 1:1 (1:1)

Šimon — 09. 05. 2006

· Další zbytečně ztracený bod · Zbrklá koncovka góly nepřinesla · Naučí se někdy Február obranné hře? · Uhýbal Bohouš nebo hokejově bránil? · Voní Jansičovi pivovarnický slad? · Stane se skladba Breaking the Low od Judast Priest novou hymnou Februáru? · Kolik opravdu bere Bohouš? · Je Cajda poslední ryzí profesionál? ·

Přestože byl Február v průběhu zápasu zřejmě lepším týmem, svoji převahu opět nedokázal zúročit a z umělé trávy Hodkoviček si odvezl pouhý bod za zbytečnou remízu. Největší nesnáz spočívala zejména v neschopnosti přesné kombinace při vypracování si střelecké příležitosti. Přihrát si více jak dvakrát po sobě po zemi bylo nad síly rudých bojovníků a když se již nějaký útok vyvedl, přišla na řadu zbrklá koncovka, která gólmana Sbohemky příliš neohrozila. Další potíží byly obvyklé zmatky v obraně, které se projevily např. při obdrženém gólu. Při útoku Februáru se za vysunuvšího obránce není ochoten nikdo vrátit (hráči se nezajišťují) a následně tak po ztrátě balónu dochází k přečíslení obrany soupeřem, který tuto chybu většinou potrestá. Dalším problémem je nedostatečný počet zodpovědných obránců – jestliže chybí někdo z trojice Bohouš, Pavel, Šimon – není nikdo sto se plně soustředit na obranu a soupeřovi útočníci jsou tak často zcela osamoceni na křídlech či před bránou…

Samotný zápas nezačal Február vůbec špatně. Od začátku si vytvářel řadu střeleckých příležitostí, v obraně hrál pozorně a brzy i otevřel skóre utkání. Jansič na vlastní polovině přihrál Šimonovi, který rychle přeběhl celé hřiště, obehrál dva hráče soupeře a tváří v tvář nedal brankáři ranou pod víko žádnou šanci – 1:0. Nedlouho poté se však vysunul Pavel, nikdo ho nezajistil, Február hloupě ztratil míč a soupeř šel rázem v přečíslení tři na dva do protiútoku. Osamocený útočník Sbohemky chtěl z křídla zřejmě centrovat, přihrávka mu však příliš nesedla a tak kolem clonícího Bohouše falšovaný míč zapadnul těsně za tyčku Jansičovy brány – 1:1.

Február se vzápětí snažil co nejdříve strhnout vedení zpět na svojí stranu, ale zrazovala ho nepřesná střelba. Nejblíže ke vstřelení branky měl Šimon, který několikrát vystřelil nebezpečně ze střední vzdálenosti, ale svým nejlepším pokusem trefil pouze levou tyč branky. Poté se zrodily dvě vyložené šance. Nejdříve Bohouš šikovně rozehrál přímý kop na Bouřku, který však svou střelu opomněl sklopit a branku vysoko přestřelil. Další šance přišla opět po Bohoušově přímém kopu – tentokráte ale střílel nepřesně na zadní tyč, kde odvážně nastavil hlavu Kosťa, žel jeho hlavička se mezi tyče také nevešla.

Sbohemka se ke střelbě v prvním poločase dostávala sporadicky, její největší příležitost vznikla po chybné Jansičově rozehrávce – na poslední chvíli vše naštěstí vyřešil rázný Kosťův odkop.

Do druhého poločasu se mezi tyče namísto Jansiče postavil Láďa, ale kromě jediné hlavičky nemusel vůbec zasahovat. Február se po zbytek zápasu snažil o vstřelení vítězné branky, avšak jeho snaha o útočnou kombinace byla dosti zoufalou. Balón neustále létal vzduchem, což zpomalovalo hru a nahrávalo dobře bránícímu soupeři. Přesto si telgártští vypracovali několik nadějných příležitostí.

Nejprve se osamocen před brankářem objevil Kosťa, ale vysoko přestřelil, pěknou kombinaci zakončoval Pavel, žel jeho střela se rovněž nevešla mezi tyče. Poté nastřelil tyčku Milan, vzápětí si Bohouš dobře naběhnul na Šimonův roh, ale nešťastně se srazil s Kosťou. Velmi nadějně vypadala Šimonova dalekonosná prudká střela, která však skončila jen na spojnici břevna a tyče. Poslední slovo mohl říci opět Bohouš, když po přesné Bouřkově přihrávce stál osamocen před gólmanem Sbohemky, avšak střela mu nesedla a bránu rovněž netrefil.

Sbohemka ve druhé půli také několikrát přečíslila obranu Februáru, avšak její zakončení útoků bylo ještě daleko nepřesnější než zakončení Februáru, a tak kromě jediné hlavičky vůbec neohrozila Láďu v brance. Ten se spíš ohrožoval sám záhadnými tečemi do autu směřujících míčů a daroval tak soupeři několik zbytečných rohů.

Závěrem je nutno říci, že v tomto zápase měl Február jasně zvítězit, o výhru se připravil neschopnou kombinací na polovině soupeře a nesoustředěností v obraně při obdržené brance.

9. 5. Jitřní

Sestava: Jansič (Láďa) – Šimon, Bohouš, Pavel – Kosťa, Milan, Bouřka, Robin

Gól: Šimon (Jansič)