FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF vs. Sudden death 3:3 (0:2)

Šimon — 04. 05. 2005

• Február opět sahal po vítězství • Již podruhé výtečná druhá půle • Tragické obdržené góly stojí Február cenné body • Wydle střelcem zápasu • Kváša se léčí u docenta Koláře… • Byl Mára za svojí přihrávku vyplacen v durínských tlačenkách? • Zdenda Portych opět nepřišel… •

Začátek zápasu nenasvědčoval, že by Február měl v tomto utkání svému soupeři podlehnout. Robotníci lépe kombinovali a dostávali se i k nebezpečnému zakončení. Nejprve se dvakrát po sobě objevil osamocen před brankářem soupeře Honza, ale ani jednou nedokázal zpracovat prudkou kolmou přihrávku. Poté nebezpečně ze střední vzdálenosti vystřelil Šimon, několikrát se do zakončení dostal i Cajda, ale jak si kolchozníci letos už zvykli, udeřilo na druhé straně. Tomáš nedokázal na vápně ubránit jednoho z útočníků Náhlé smrti, ten se protáhnul až na hranici brankové čáry a jeho prudkou přihrávku si bezmocný Láďa srazil do branky – 0:1.

Február se však nevzdával, k zakončení se halfvolejem dostal opět Šimon, poté se po kombinačních akcích snažili o vyrovnání Cajda a Wydle, ale zbrklost je připravila o úspěch. Nutno říci, že soupeř hrál v obraně velmi důrazně, často až za hranicí pravidel, o čemž mohl vyprávět hlavně Cajda se Šimonem. Když už se blížil konec poločasu, udeřilo bohužel podruhé… Nejprve se bravurním zákrokem blýsknul Láďa, ale další důrazný útok soupeře už znamenal pohromu. Po nebezpečné situaci skončil balón na Márových kopačkách a vše se zdálo být vyřešeno. Leč Mára, nikým neatakován, předložil „mazácky“ balón útočníkovi soupeře do odkryté branky, který se ani nemohl nemýlit – 0:2.

Druhý poločas začal Telgárt mohutným náporem. (Zřejmě proto, že Honza odešel hrát automaty…) Hráči Sudden death nestíhali na širokém hřišti pokrýt zejména rychlé přihrávky do křídel, ze kterých hrozilo největší nebezpečí. Rovněž tak rohové kopy a autová vhazování byly největšími zbraněmi Februáru ve druhém poločase. Právě z autového vhazování se zrodil první gól rudých v zápase. Bohoušův ostře házený aut prošel až k Šimonovi, jenž se tentokrát svým halfvolejem nemýlil – 1:2. Soupeř byl evidentně otřesen, ale v nejhorší možnou chvíli přišla Šimonova chyba – zbytečná dlouhá klička znamenala ztrátu míče a následně i zvýšení soupeře na 1:3. Naštěstí se ale jednalo spíše o ojedinělou akci a tak po zbytek zápasu měl navrch opět Február. Nejprve dvakrát nebezpečně vystřelil Špáťa, poté i Šimon, Cajda a důrazně hlavičkoval i Bohouš, ale nakonec se prosadil až kanonýr Wydle. Nejdříve po dalším Bohoušově autu přesným volejem snížil, aby vzápětí po chytré Špáťově přihrávce vyrovnal na konečných 3:3. Zbývalo ještě osm minut, Február tlačil, ale na víc jak remízu to tentokrát nestačilo.

4. 5. Podvinný Mlýn

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Špáťa, Mára – Cajda, Honza,Tomáš, Wydle

Góly: Šimon (Bohouš), Wydle (Bohouš), Wydle (Špáťa)