FK JRD Víťazný február Telgárt

Fotbalový tým hrající hanspaulku

6. kolo: VF vs. Věčná žízeň 2:2 (0:2)

Šimon — 17. 10. 2006

· Remíza vybojována v poslední minutě! · Bouřka málem „protrhl“ síť · Milan vítězstvím pohrdl… · Láďa v brance tentokráte bezchybný · Lepší než efedrin je kouřící prasečí mozek! · Nejlíp se souloží s veverkou na penise · Založí Február plochodrážní tým? · Má to Bouřka raději s Krémem nebo bez? ·

Február začal utkání nevídaným náporem a hned v první minutě mohl udeřit Šimon, leč nezpracoval si výbornou Kosťovu přihrávku před osamoceného brankáře. Úvodní silnou pětiminutovku ukončil dvakrát vedle pálící Kosťa, ale poté již začal úřadovat soupeř. Februáru se nevedlo bránit rychlý přechod Věčné žízně do útoku a ta se dostávala častokrát do nebezpečných střeleckých pozic. První pohroma přišla poté, když obrana nechala trestuhodně vystřelit útočníka soupeře a ten přesnou ranou k tyči otevřel skóre. Uplynulo jen pár minut, Šimon se nedohodnul s Bohoušem, a de facto zpracoval balón soupeři na druhý gól. Láďa neměl šanci – 0:2.

Teprve poté se Telgárt vzchopil a alespoň opticky vyrovnal hru. Do šance se dostal obávaný kanonýr Milan, ale jeho tvrdá rána jen zazvonila břevnem. Vzápětí mohl po závaru snížit Bouřka, ale nedokázal přesně přihrát ani vystřelit. Věčná žízeň přes šance kolchozníků v útoku nadále zlobila a jen vlastní nepřesností nezvýšila do konce první půle své vedení.

Do druhého poločasu nastoupil Február jako vyměněný. Důrazem v osobních soubojích a rychlým přistupováním k hráčům dokázal vyvinout na soupeře tlak a navíc mu pomohla i notná dávka štěstí. První Šimonův gól byl přesnou kopií smolných gólů, kterých Február dostane za sezónu dobrý půltucet. Šimon zkusil dloubákem nahrát před branku volnému Milanovi, kterého balón přeskakuje a zapadá do vinglu překvapeného brankáře Žízně – 1:2! Vstřelený gól Február ještě více povzbudil a hned z následné akce mohlo být srovnáno – Kosťa výborně předložil Milanovi, který stál dva metry před zcela odkrytou brankou. Bohužel místo toho, aby rozvážně vyrovnal, napálil balón vší silou o půl metru nad…

Robotníci se však nadále nevzdávali a i přes četná okénka v obraně stále tlačili. Velkou příležitost měl hlavičkující Kosťa, ale jeho hlavičce chyběl směr i razance. Na druhé straně se několika dobrými zákroky vytáhnul Láďa, jednou za něj na poslední chvíli zasahoval Šimon a štěstí se k Februáru obrátilo i při opakovaném přímém kopu soupeře, kdy střela těsně minula Láďovu branku.

Utkání se chýlilo ke konci, když se k sólu odhodlal Bohouš a byl kousek před vápnem sražen k zemi. Přímý kop se musel rovněž opakovat (kvůli vyběhnutí soupeře ze zdi) a druhý pokus dopadl o poznání lépe. Po Bohoušově přiťuknutí pálil Kosťa značně vychýleně, avšak jeho střela našla Bouřkovu kopačku, jehož následná dorážka měla takovou rotaci, že po odskoku šťastně zaplula k tyči udiveného brankáře Žízně. Bylo vyrovnáno.

Šťastnou remízu již Február uhájil a připsal si tak důležitý pátý bod do podzimní tabulky

  1. 10. Pankrác

Sestava: Láďa – Bohouš, Šimon, Pavel, Bouřka – Milan, Kosťa, Jenda, Robin

Góly: Šimon (Pavel), Bouřka (Kosťa, Bohouš)